”Har fått tillbaka självförtroendet”

Supertalangens första SHL-mål i karriären

1 av 2
HOCKEY

Tillbaka i Modo efter succén i Södertälje.

Då slog William Nylander, 17, till direkt.

– Jag har bättre självförtroende nu, säger han till C More.

Superlöftet William Nylander skrev på för Modo i somras men lånades direkt ut till Rögle i Hockeyallsvenskan där han gjorde åtta poäng på 18 matcher innan han kallades tillbaka till Modo.

Men den första sejouren i Öviksklubben var inte särskilt lyckad och efter noll mål och två assist på elva matcher lånades Nylander ut till Södertälje.

Väl där lossnade allt och forwarden – som var högaktuell för JVM men som ratades i sista stund – gjorde 13 poäng på elva matcher innan Modo valde att plocka tillbaka honom.

– Tanken var att William skulle vara hos oss hela säsongen, men han har gjort det fantastiskt bra. Vi kan bara tacka honom för den här tiden, sa SSK:s klubbdirektör Maria Andark till Sportbladet då.

”Kul att göra mål”

Och Modo tycks ha tagit rätt beslut.

Redan i sin andra match, mot AIK på lördagen‚ klev Nylander fram och producerade. 17-åringen satte 1-0-målet i i power play, halvvägs in i den andra perioden.

– Jag såg att det blev en öppen yta. Jag fintade lite, sedan la jag bara upp pucken över plocken. Kul att göra mål, säger Nylander som anser sig ha växt som hockeyspelare under tiden i SSK.

– Jag tror det var viktigt för mig att få komma dit och få lite speltid, som jag inte fick i Rögle. Då växer självförtroendet och nu går det ju riktigt bra.

Höll ut

AIK kvitterade genom Jonas Liwing, 6,59 in i den tredje perioden men bara två minuter senare klev Kristian Forsberg fram och avgjorde för Modo fram till 2-1.

– Första perioden var så där, men andra perioden var riktigt bra. Vi försökte att trötta ut AIK och fick utdelning, säger tränaren Anders Forsberg.

FAKTA

Matchens fem stjärnor

Kristian Forsberg, c, Modo. Jobbar hårt, tacklar, skapar chanser.

Mattias Ritola, c, Modo. Ligger bakom det mesta. Bra spel, men ineffektiv.

William Nylander, f, Modo. Visar kyla på målet.

Robin Kovacs, f, AIK. En positiv överraskning. Hårt jobbande.

Oscar Steen, c, AIK. Navet i AIK:s mest produktiva kedja.

(Betyg: Lukas Sahlin, Fjällräven Center)

Modo–AIK 2–1 (0–0, 1–0, 1–1)

Andra perioden: 1–0 (13.05) William Nylander Altelius (Jeff Tambellini) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–1 (6.59) Esa Pirnes (Jonas Liwing, Christian Sandberg) spel fem mot fyra, 2–1 (8.56) Kristian Forsberg (Niklas Nordgren, Peter Öberg).

Skott: 41–36 (10–13, 24–11, 7–12).

Utv, Modo: 2x2, 1x10. AIK: 3x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby, och Marcus Linde, Kungälv.

Publik: 5 832.

ARTIKELN HANDLAR OM