Modo bekräftar: Näslund hoppar av

Ikonen slutar: ”Känns rätt att kliva av nu”

Foto: Robin Nordlund
Sportbladet avslöjade i går att Näslund lämnar Modo efter säsongen.
HOCKEY

Markus Näslund, 40, slutar som general manager för Modo.

Precis som Sportbladet avslöjade i går.

–  När jag har vägt för eller mot känns det rätt att kliva av nu, säger Näslund.

Markus Näslund har varit general manager för Modo sedan januari 2011.

Klubbens slogs ut av Linköping ur play-in-spelet i onsdags – och under torsdagen avslöjade Sportbladet att Näslund väljer att lämna sitt uppdrag.

Då ville Näslund inte kommentera uppgifterna. Men nu bekräftar både han och Modo att den förre NHL-stjärnan kliver av.

– Ett stort och svårt beslut och jag kan inte direkt peka på en huvudanledning till att jag väljer att hoppa av. Men när jag har vägt för eller mot känns det rätt att kliva av nu. Jag har haft en dialog med vår ordförande under en längre tid. Samtidigt är det givetvis mycket man kommer att sakna, det är ett fantastiskt gäng att jobba med, säger Markus Näslund till Sportbladet.
Samtidigt medger Näslund att den höga arbetsbelastningen har tagit på krafterna:
– Du är ju påkopplad dygnet runt i princip året runt, men jag kan ändå inte säga att det har tagit bort lusten att fortsätta med ishockey.

Kapade nyförvärven

Modo slutade åtta i SHL:s grundserie den här säsongen och hade problem med offensiven. Mellan matcherna mot Linköping valde Näslund att kapa flera av lagets misslyckade utlandsvärvningar.

– Det blev en miss, det tar jag ansvar för. Tyvärr har de inte levererat som vi hoppats. Det är synd att vi inte har kunnat göra mer mål. Jag tror vi skulle ligga på en helt annan placering annars, sa han till allehanda.se.

Modo ville ha Näslund kvar

Men Modo menar att man helst velat behålla sin general manager.

– Vi hade självklart velat ha  Markus kvar, men vi respekterar hans beslut. Vi tackar honom för hans ovärderliga insatser för klubben, säger ordföranden Tomas Byberg i ett pressmeddelande.

Näslund ska dock att finnas kvar inom Modo som rådgivare. Klubben kommer att presentera en ny general manager inom kort. Enligt Sportbladets uppgifter har en annan före detta storspelare, Per Svartvadet, pekats ut som Näslunds ersättare.

Kan hamna i Vancouver

Uppgifter har dessutom figurerat att Markus Näslund kommande säsong ska ingå i Vancouvers Canucks organisation.
– Jag har egentligen inga kommentarer till det, jag väljer att inte kommentera rykten. Jag tänker ta lite tid för att landa och sedan se vad nästa steg blir, om det blir hockeyrelaterat eller något helt annat. Jag har ingen panik, säger han.