”Då skulle du åka på en höger...”

Peter Forsberg stöttar tränarens guldtips

HOCKEY

Modos tränare Anders Forsberg tror på SM-guld.

Helt rätt – enligt assisterande general manager Peter Forsberg.

– Jag är lite allergisk mot att gå ut och säga att någon annan ska vinna, säger ”Foppa” i Sportbladets webb-tv.

På SHL:s upptaktsträff i dag fick tränarna, som varje år, tippa vilket lag som vinner SM-guld. Växjö fick flest guldröster (3).

Sju tränare trodde på sitt eget lag, till och med Modos tränare Anders Forsberg som basar över ett manskap som av många experter tippas som jumbo.

– Modo ser inte så bra ut som jag skulle vilja. Målvaktssidan är fem plus, absolut, men backsidan ser inte alls lika bra ut. Modo kommer få problem i egen zon. Forwardssidan ser intressant ut med spelare som kan växa, men det vet vi inte ännu. Men vi tar ett beslut här och nu och jag tycker inte att Modo har den kvalité på truppen som man måste ha för att ligga högre upp än sist, säger Sporbladets expert Johan Garpenlöv.

”Smittad av Roy och Lemieux”

Peter Forsberg stöttar dock tränaren Anders Forsberg i dennes guldtips:

– Jag tycker inte att man kan säga något annat. Jag skulle ha jättesvårt att stå där uppe och säga att vi ska förlora en massa matcher och inte vinna SM-guld, det är fel som ledare att säga något sånt, säger ”Foppa” i Sportbladets webb-tv.

– Vi tror på Modo, det är en lång säsong, mycket kan hända, och vårt mål är att vinna SM-guld. Jag är lite allergisk mot att gå ut och säga att någon annan ska vinna, men jag kanske är smittad av att ha spelat med Patrick Roy och Claude Lemieux. Skulle du säga såna grejer i omklädningsrummet, att vi är glada att förlora med två tre mål, då skulle du åka på en höger.

Känga till Linus Norberg

Peter Forsberg skickar även en syrlig känga till Sportbladets Linus Norberg, som också tippat Modo sist i sin blogg och hissat floppflagg för nye centern Kyle Flanagan:

– Det är otroligt svårt för experterna att kunna allt om alla lag inför säsongen. Jag tror inte att han Linus eller vad han heter på Aftonbladet har sett Kyle Flanagan överhuvudtaget och sett hur bra han är, säger Peter Forsberg.

FAKTA

SHL-tränarnas tips till SM-guldet

Hans Särkijärvi, Djurgården: Växjö.

Kenta Johansson, Örebro: Växjö.

Andreas Johansson, HV 71: Färjestad.

Roger Melin, Linköping: Linköping.

Anders Forsberg, Modo: Modo.

Andreas Appelgren, Leksand: Växjö.

Joakim Fagervall, Luleå: Luleå.

Tommy Samuelsson, Färjestad: Färjestad.

Tommy Jonsson, Brynäs: Brynäs.

Sam Hallam, Växjö: Inget svar.

Roger Rönnberg, Frölunda: Frölunda.

Bert Robersson, Skellefteå: Skellefteå.