Brynäs vann i SHL-genrepet

Foto: TT, BILDBYRÅN
HOCKEY

Modo målade överraskande ut sig som en guldkandidat på SHL:s upptaktsträff i veckan.

Men i genrepet blev det förlust mot Brynäs med 4-2.

– Tråkigt att förlora men samtidigt gör vi en riktigt bra andra halva där vi är överlägsna, säger Anders Forsberg i Mittmedias sändning.

Både Brynäs och Modo gjorde i kväll sin sista match inför SHL-premiären när de möttes i Järvsö.

Trots att Modo gjorde 1-0 tidigt genom Joonas Lehtivuori så var det Brynäs som dominerade matchen i första perioden. Man vände också tillställningen genom ett solomål av Greg Scott och ett ledningsmål av Oskar Lindblom.

Även 3-1 kom på straff av Daniel Brodin innan Modo kom in i matchen. Ex-brynäsaren Dennis Persson satte 3-2 och sen tryckte Modo på ordentligt för en kvittering.

"Drar på oss onödiga utvisningar"

Men i stället för 3-3 kom en kontring, Daniel Brodin hittade Sondre Olden som inte gjorde något misstag fri med Linus Ullmark. 4-2 blev också slutresultatet.

– Ska jag summera tycker jag vi gör det bra i första perioden och också inleder i andra perioden bra. Sen drar vi på oss väldigt många onödiga utvisningar, säger Tommy Jonsson till Mittmedias hockeysändning.

"Klasser bättre"

Men Anders Forsberg, som precis som Tommy Jonsson pekade ut sitt lag som vinnare framåt våren på upptaktsträffen tidigare i veckan, var inte nedslagen trots förlusten.

– Tråkigt att förlora men samtidig gör vi en riktigt bra andra halva där vi är överlägsna. Sista 35 minuterna är vi både en och två klasser bättre än dem. Vi får fixa lite bättre skärpa.