”Var fem plus över ta mig fan hela Sverige”

HV71 kom ner på jorden: Måste vara ödmjuk

HOCKEY

Modo rör på sig - och tack vare 4–1 mot HV 71 kom andra raka fullpoängaren.

För HV71 var förlusten ett duktigt uppvaknande efter 5-0-mot Frölunda senast.

– Det var fem plus och getingar över ta mig fan hela Sverige. Då måste man vara ödmjuk annars vinner man inga mer matcher, säger HV-tränaren Andreas Johansson.

Mycket kan sägas om Modo hittills, efter blott fyra omgångar av SHL, men ingen kan påstå att det inte händer saker när laget är inblandat.

Hittills har laget tilldömts tre straffar, och bränt samtliga. Och själva spelet svänger hit och dit. I egen zon kan det vara nästan hur virrigt som helst – och framåt ser det stundtals lysande ut.

Tavla av Ersberg

I en första period där både Modo och gästande HV ville mer än de kunde, blev det allt mer viktigt att få det första målet och sätta sig i förarsätet.

Modos 1–0 må ha sett ut som ett slumpmål, men den som var vaken såg att rutinerade forwarden Per-Åge Skröder hade en tanke när han från en position bakom mållinjen siktade på HV-målvakten Erik Ersberg.

Pucken gick mycket riktigt i nät via Ersberg som märkligt nog släppte den stolpe han hade att bevaka.

Kort senare kom Modos tvåa. Det var i ett numerärt överläge som Victor Olofsson skickade i väg pucken mot den för kvällen darrige Ersberg. Olofsson menade inget allvarligt med det skottet, men in gick det - och Modo hade skaffat sig ett bra läge inför fortsättningen.

HV 71 fortsatte att ha det mesta i andra perioden, men Modo gick ändå fram till 3–0, och då såg det ut att vara kört för Jönköpingslaget.

Men det händer som sagt saker när Modo är den ena parten. Några minuter före andra vilan passade samtliga hemmaspelare på att byta samtidigt så att HV:s Christoffer Törngren kunde få fritt fram mot Modos målvakt Adam Reideborn.

Hyllar "andremålvakten”

Reduceringen gav HV hopp inför sista 20, men trots att laget gav vad det hade lyckades Modo stå emot, och till slut utöka till en säker seger.

Ännu en gång var "andremålvakten" Adam Reideborn en orsak till tre poäng. Efter hyllades också Reideborn av tränare Adam Reideborn:

– Vi har två jättebra målvakter. Adam har gjort det fantastiskt bra. Vi har två bra målvakter som kommer varva säsongen som går.

HV71:s tränare Andreas Johansson höll sin sammanfattning väldigt kort på presskonferensen.

– Vi har inte klivit av planet än. Tar en massa dumma utvisningar så Modo får skölja över oss litegrann. En platt tillställning av det hela. Det är min summering över 60 minuter.

För HV71 var förlusten ett rejält bakslag efter imponerande 5-0 mot Frölunda i den förra omgången.

– Allt vi gjorde mot Frölunda som var bra senast, gjorde vi inte i dag. Det var fem plus och getingar över ta mig fan hela Sverige. Då måste man vara ödmjuk annars vinner man inga mer matcher, säger Andreas Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM