Talar ut: ”Känner enorm tomhet…”

Anders Forsberg efter beskedet: ”Inte som att jag gått och förberett mig på att få sparken...”

1 av 2
HOCKEY

Anders Forsberg petas som huvudtränare i Modo.

Nu talar han ut om besvikelsen.

– Jag känner en otrolig tomhet, säger han till Sportbladet.

har en del att fundera på Anders Forsbergs manskap har svårt att göra mål.

Anders Forsberg tog Skellefteå AIK till två raka SM-finaler 2010/11-2011/12 och ledde även laget under större delen av guldsäsongen 2012/13. Efter att han – överraskande – fått sparken från SAIK tog han över som huvudtränare för Modo.

Men Örnsköldsvik-laget har gått tungt den här säsongen, parkerar i botten av tabellen och radar upp förluster. Redan i går, efter 3-6 mot Skellefteå, ryktades det om att Forsberg kommer få sparken. Och på söndagen kom beskedet att han petas som huvudtränare – till förmån för Per-Erik ”Perra” Johnsson.

– Man känner en otrolig tomhet när man kliver av ett jobb som blivit nästan som en livsstil. Den första tanken som slår en är: ”Okej, vad ska jag göra nu? Vad ska jag göra i morgon?”. Det är sådana saker jag får fundera över den kommande tiden, säger Forsberg till Sportbladet.

”Inte snacka med Foppa”

Modo skriver på sin hemsida 48-åringen kommer finnas kvar i organisationen – men under andra former. Exakt vilket roll Forsberg kommer att ha är ännu inte spikat.

– Nä och det kanske tar ett tag innan vi vet. Men någonstans känns det som att vi inte riktigt är klara med varandra. Det här har gått ganska snabbt både från Modos håll, och framförallt för mig. Jag har liksom inte gått och förberett mig på att få sparken. Nu får vi titta över vad det finns för behov i klubben, men först och främst ska jag ta ett break.

Hur länge då?

– Vi får se, en vecka eller så åtminstone.

Hur gick det till när du fick sparken?

– Jag fick beskedet i dag, strax före lunch. Vi hade ett möte jag, Tomas Byberg (ordföranden) och Per Svartvadet (General Manager). Det var ett jättebra samtal och någonstans kom vi överens om att det här är för Modos bästa.

Du har inte pratat med Peter Forsberg (bitr. GM)?

– Nej, det har jag inte. Jag får väl surra med honom senare.

Förvånad att du inte hört från honom?

– Nä, det här är på styrelsenivå, och det är Svartvadet som är min chef. Vi har försökt vrida och vända på alla stenar, krigat stenhårt men inte fått med oss resultaten. Då måste Modo agera, säger Forsberg.

”Måste klura”

Under sift ”break” ska han fundera över sin framtid.

Kan du tänka dig att spela andra/tredje-fiol i Modos ledarstab eller känner du att du vill vara huvudtränare för ett lag?

– Jag känner bara att jag vill jobba med hockey. I vilken form, det får vi se. Det är det ska jag klura på den närmaste tiden, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM