”Risk att det blir lite spänt”

”Perra” om kvällens ödesmöte med Brynäs

Foto: BILDBYRÅN
Uppgiften: Få Modo på fötter Perra Johansson kan glömma smekmånaden. Redan första matchen i Modo väntar ett rent bottenmöte. ”Två lag som verkligen vill och behöver vinna”, säger han om kvällens match mot Brynäs.
HOCKEY

Han ledde sin första träning i går.

I kväll rivstartar Per-Erik ”Perra” Johnsson sin Modo-sejour – med ett ödes­möte med Brynäs.

– En väldigt viktig match, säger Modos nye tränare.

Modo befinner sig i fritt fall.

Efter lördagens förlust mot Skellefteå – den fjärde raka och sjuttonde totalt för säsongen – började uppgifter cirkulera om att tränaren Anders Forsberg skulle få sparken.

Dagen efter kom beskedet att han tvingas lämna.

– Just nu känner jag en otroligt tomhet. Men vi har haft ett bra möte, jag, Tomas Byberg (ordföranden) och Per Svartvadet (General Manager) och kommit fram till att det här är för Modos bästa, sa Forsberg till Sportbladet då.

Första träningen i går

Nu ska Modo försöka vända den mörka trenden – med Färjestads förre guldtränare Per-Erik ”Perra” Johnsson vid rodret.

56-åringen ledde sitt första träningspass i går och får en minst sagt speciell start på sin sejour i Modo. I kväll, i hans allra första match som huvudtränare, väntar nämligen nästjumbon Brynäs i ett rent och skärt bottenmöte.

– Klart att det är två lag som verkligen vill och behöver vinna. Risken finns att det blir lite spänt, för det är en väldigt viktig match. Förlorar vi så blir glappet mycket större, så det gäller att vi behåller kylan och inte går bort oss i egen zon, säger den nye tränaren.

Vad har du tryckt på inför matchen?

– Lite smådetaljer om försvarsspelet, ingångar i anfallszonen och så där. Men man kan inte komma in och vända upp och ner på allt. Jag är så färsk i det här så jag får gå mycket på det som Henrik Gradin och Jan-Axel Alavaara (assisterande tränare) redan tagit fram, säger Johnsson.

Hoppas på kraft

Gästande Brynäs står på elva raka förluster på borta­is men har – till skillnad från Modo – ännu inte gjort några förändringar i ledarstaben.

Tror du att Modo har en fördel i att det här blir er nystart?

– Det vet man aldrig men jag hoppas att det kan komma lite kraft från det, säger ”Perra” Johnsson.

ARTIKELN HANDLAR OM