Modos kamp mot klockan

Jumbolaget i stort behov att få sin JVM-trio redo för spel mot Växjö

William Nylander
HOCKEY

JVM-spelarna har landat i Sverige igen.

För krislaget Modo är det en kamp mot klockan för att få trion William ­Nylander, Adrian Kempe och Victor Olofsson spelredo inför bortamötet i Växjö.

– Planen nu är att de ska vara med. Det är inte alls omöjligt att de spelar, säger assisterande ­tränaren Henrik Gradin.

Adrian Kempe

JVM är över – och för Sverige slutade det med en snöplig fjärdeplats efter 2–4-förlusten mot Slovakien i bronsmatchen. ­

Medan flera av SHL-­spelarna får ledigt under torsdagens matcher gäller det för andra spelare att snabbt slicka såren.

Utan seger

Tabell­jumbon Modo har det tungt just nu och utan JVM-trion William Nylander, Adrian Kempe och Victor Olofsson har det ­inte blivit någon seger på de fem matcher som spelats sedan juluppehållet. Att planet från Toronto landande i Sverige i går var därför välkommet.

– Är de fräscha är det tre kvalitativa spelare som vi är i behov av i vår line-up, säger assisterande tränaren Henrik Gradin.

– Planen är att de ska spela, men vi har valt att kolla statusen under morgonen. Vi vill se hur de ­sovit med tanke på tids­omställningen och så. Jag pratade med de innan de satte sig på planet och sa då till dem att åka hem och försöka få i sig käk och ­sova, säger han.

”Måste vara fräscha”

Deras vara eller icke ­vara blir väldigt viktigt för er i matchen?

– Absolut! Men sam­tidigt, om de inte är fräscha eller laddade för spel är det inte lönt att byta ut andra spelare för dem, ­säger ­Gradin.

På torsdagsförmiddagen kommer Modo, med nya tränaren Per-Erik Johnsson, ha matchvärmning i Fjällräven center innan ­resan går mot Växjö – och truppen kommer att tas ut efter träningen.

Det är redan klart att ­Lucas Wallmark i Luleå, Gustav Forsling i Linköping, Adam Brodecki i Brynäs, Kevin Fiala i HV 71 och Djurgårdens Andreas Englund och Robin Norell ­inte spelar torsdagens matcher.

1 av 3
Victor Olofsson.Saknade Sedan juluppehållet har krislaget Modo inte tagit en enda seger. Nu när JVM är över är de i stort behov av att Victor Olofsson, Adrian Kempe och William Nylander blir spelklara till kvällens match mot Växjö.Foto

JVM-truppen - de är redo för spel i kväll

Luleå:

Lucas Wallmark, Peter Cehlarik (Slovakien), Christian Jaros (Slovakien), ej ­aktuella för spel.

”Det var bestämt redan innan turneringen att de inte ska spela. Turneringen har såklart ­slitit på dem och de behöver återhämta sig. Eftersom de kom till stan så sent är beslutet inte svårt,” säger tränaren Joakim Fagervall.

Linköping:

Gustav Forsling, ej aktuell för spel.

”Jag har inte pratat med honom, men han ­landade under onsdagskvällen och kommer inte att spela eftersom han inte har hunnit ­träna med laget,” säger tränare Roger Melin.

Modo:

William Nylander, Adrian Kempe och Victor Olofsson, aktuella för spel.

”Planen är att de ska spela, men vi har valt att kolla statusen under torsdagsmorgonen. Är de fräscha är det tre kvalitativa spelare som vi är i behov av i vår line-up,” säger assisterande tränare Henrik Gradin.

Djurgården:

Andreas Englund och Robin Norell, ej aktuella. Linus Söderström, utlånad till Söder­täjle.

”Spelarna var inte med på onsdagens träning och kommer till 99 procent inte vara med. De brukar få vila, så har det alltid varit. Det är ju tidsskillnad och så. Söderströms utlåning kommer att diskuteras i dagarna, eftersom SSK har tagit in en ny målvakt, men vi har ju våra två målvakter,” säger pressansvarige Jimmy Peterson.

Skellefteå:

Sebastian Aho och Axel Holmström, aktuella.

”De kommer att komma till träningen under förmid­dagen och så tar vi ett beslut efter det. De ska vara 100 procent fräscha. Vi har en oerhört bred trupp, men samtidigt kan folk bli sjuka vilket gör att vi behöver spelare. Vi kommer göra det som är bäst för laget och spelarna”, säger assisterande tränare Stefan Klockare.

Frölunda:

Artturi Lehkonen (Finland), aktuell, Anton Blidh, osäker.

”Vi är lite osäkra (på Blidh) och vill gärna ­prata med honom på förmiddagen om hur han mår. Han var ju skadad och lite frånvarande under turneringen också. Är han frisk och kry vill vi gärna att han spelar, men det är inte ­optimal uppladdning att resa från en annan kontinent så tätt inpå en match,” säger ­assisterande tränare Klas Östman.

Brynäs:

Oskar Lindblom, Jens ­Lööke, aktuella.

Adam Brodecki, ej aktuell.

JVM-trion landade under onsdagseftermiddagen. Beslut om Lindblom och Lööke tas efter torsdagens träning. ­Brodecki kommer inte till spel på grund av en överkroppskadan.

HV 71:

Kevin Fiala (Schweiz), ej aktuell.

”Kevin Fiala har precis kommit tillbaka från JVM, men är inte redo för match och kommer att träna med oss från och med fredag, säger tränaren Andreas Johansson till klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM