JVM-trio tillbaka – men stjärnor petas

Gustav Possler får vila.
HOCKEY

Modo får tillbaka sin JVM-trio.

Men flera stjärnor missar matchen mot Växjö.

Travis Roche petas och Gustav Possler är sjuk.

Modo har tvingats klara sig utan William Nylander, Adrian Kempe och Victor Olofsson den senaste tiden eftersom trion varit i Kanada och spelat JVM. Till kvällens match mot Växjö är de tillbaka i laget.

– Är de fräscha är det tre kvalitativa spelare som vi är i behov av i vår line-up. Planen är att de ska spela, men vi har valt att kolla statusen under torsdagsmorgonen. Vi vill se hur de sovit med tanke på tidsomställningen och så. Jag pratade med de innan de satte sig på planet och sa då till dem att åka hem och försöka få i sig käk och sova, sa assisterande tränaren Henrik Gradin till Sportbladet i går kväll.

Ställs åt sidan

Trion går, som planerat, raka vägen in i laget.

Men flera stjärnor missar matchen. NHL-meriterade Travis Roche – som värvades i somras – ställs åt sidan, delvis också på grund av att Albin Carlsson kallats hem från Timrå. Dessutom får Victor Öhman vila i kvällens match och Gustav Possler och Emil Djuse är sjuka. Även målvakten Linus Ullmark missar matchen, uppger Allehanda.

Glädjebesked för Växjö

Modo förlorade krismötet mot Brynäs i tisdags och ligger kvar som jumbo på 37 poäng. Fem poäng skiljer upp till nästjumbon Leksand och till tian Brynäs, som har bättre målskillnad än Leksand.

Växjö, däremot, får både Jeff Tambellini och Josh Hennessy spelklara till kvällens match, uppger klubben på sitt officiella twitterkonto.

FAKTA

Kvällens matcher i SHL:

Brynäs–Djurgården, Växjö–Modo, Frölunda–Örebro, Skellefteå AIK–Luleå, Leksand–Linköping, HV71–Färjestad (19.00).

ARTIKELN HANDLAR OM