Nya smällen för Modo - stjärnan lämnar

William Nylander kallas tillbaka till Toronto

HOCKEY

Modo ligger sist i SHL med åtta poäng till säker mark.

Nu kommer nästa stora smäll för krisklubben.

Toronto Maple Leafs kallar tillbaka JVM-stjärnan William Nylander, 18, med omedelbar verkan.

Det har varit en tung säsong för Modo, för någon vecka sedan fick tränaren Anders Forsberg sparken och Per-Erik Johnsson kom in som ersättare. Det har ännu inte hjälpt utan laget har fortsatt sin kräftgång och är hela åtta poäng från säker mark upp till tionde placerade Brynäs. Men det är inte slut där, lagets stora stjärna William Nylander lämnar nu Modo med omedelbar verkan då Toronto Maple Leafs, som Nylander har kontrakt med, valt att återkalla forwarden.

– Det ligger tyvärr utanför vår kontroll då reglerna för övergångar är skrivna på det här sättet, säger Modos sportchef Per Svartvadet till klubbens hemsida.

Gjort 20 poäng

Nylander som har varit en av lagets absolut viktigaste spelare och gjort 20 poäng (8+12) på 21 matcher denna säsong lämnar klubben nu direkt. Nylander har ett gällande kontrakt med Toronto som nu väljer att återkalla forwarden innan deadline för övergångar när det gäller utlånade spelare.

– Naturligtvis har vi gjort vad vi kunnat för att behålla honom i organisationen då det är en skicklig spelare. Vi önskar William lycka till i den fortsatta karriären, säger Svartvadet.

Nylander var nyckelspelare i JVM, som avslutades för den drygt vecka sedan, där forwarden gjorde tio poäng (3+7).

"Letar för fullt”

Charlotte Gustavsson, VD, beklagar tappet av talangen.

– Det är förstås jättetungt för oss. Vi ville ha kvar honom och har försökt med allt vi kan. Men Toronto har beslutat sig för att återkalla honom och då finns det inte längre något vi kan göra. Väldigt tråkigt för oss.

Kommer ni ersätta honom?

– Ja, Per (Svartvadet, sportchef) letar för fullt efter spelare som kan passa in i laget.

Sist i tabellen och nu tappar ni er bäste spelare – vad talar för att Modo ska undvika kval?

– Det gäller att se möjligheter. Vi har fler spelare som kan kliva fram, och vi ska göra allt för att hålla oss kvar i SHL. Oavsett om det sker via kval eller inte.

Har ni börjat förbereda er för ett kval?

– Så länge vi ligger under strecket så riskerar vi ju att kvala och måste vara förberedda på det.

ARTIKELN HANDLAR OM