Modo värvar - han ska vända krisen

Juha-Pekka Haataja klar från Kärpät

HOCKEY

Modo är i stor kris och behöver all hjälp de kan få. Nu har klubben värvat in finländaren Juha-Pekka Haataja som de hoppas ska kunna hjälpa klubben för en fortsatt SHL-existens.

– Nu är det dags att ta sig an en ny utmaning, säger han till Kärpäts hemsida.

I går kom nionde raka förlusten för Modo och läget ser allt värre ut för klubben i tabellen. Nu hoppas klubben att finländaren Juha-Pekka Haataja, 32, ska hjälpa klubben ur krisen. Haataja kommer närmast från finländska Kärpät där han på 32 matcher har gjort 18 poäng (7+11) den här säsongen.
– Vi tackar Haataja för hans tid här, och önskar honom lycka till i framtiden, säger lagets sportchef Harri Aho till klubbens hemsida.

Spelade VM 2013

Finländaren är en välmeriterad forward som så sent som 2013 spelade VM för Finland och vann samma säsong poängligan i den finska ligan då han noterades för 59 poäng på 60 matcher.

Nu hoppas han kunna hjälpa Modo i kampen om att behålla sin SHL-existens.
– Det är dags att ta sig an en ny utmaning, säger han till hemsidan.

Svartvadet nöjd

Per Svartvadet om Modos senaste tillskott:

– Det här är en rutinerad spelare och ett välkommet tillskott i det läge vi befinner oss i, säger klubbens GM Per Svartvadet till klubbens hemsida och fortsätter:

– Haataja har vunnit både mästerskap och individuella utmärkelser i sin karriär och den mentaliteten är alltid bra att få in i en grupp. Han är en dessutom en erkänd målskytt som gjort mål i viktiga skeden av matcher och i powerplay.

ARTIKELN HANDLAR OM