Ny blytung förlust för avsågade Modo

HOCKEY

Efter nära 63 mållösa minuter avgjorde till slut HV71:s Ted Brithén när han sköt 1–0 i förlängningen mot Modo – som därmed inkasserade sin tionde förlust på de tio senaste matcherna i SHL-ishockeyn.

Foto: BILDBYRÅN

Efter två måttligt engagerande perioder var ställningen 0–0 mellan HV71 och Modo i Jönköping, ett resultat som särskilt bottenlaget Modo inte var nöjt med.

– Vi behöver få lite mer anfallsspel, vi går inte så hårt på mål som vi har pratat om. Vi ska slänga in lite mer puckar på chans, få några skitchanser och hänga dit den, sade Niklas Nordgren inför tredje perioden.

Men chanserna uteblev. Det var först de tre sista minuterna som matchen tog fart. Båda lagen hade gott om chanser att avgöra och närmast var Modos Simon Önerud som sköt i stolpen två och en halv minut från slutet.

Till ”sudden”

Matchen gick dock till förlängning och där avgjorde Ted Brithén efter 2.54, ett mål som innebar ännu ett bittert nederlag för Modo, som inför kvällens matcher var åtta poäng efter tiondeplacerade Brynäs och tabellelvan Leksand.

– Spelar vi så här har vi fortfarande en bra chans att undvika kvalspel, sade Modos målvakt Adam Reideborn till C More efter matchen.

Det är en analys som han troligen bara delar med lagkamrater och de allra mest optimistiska Modosupportrarna i det här läget, 14 omgångar från slutet.

FAKTA

Ted Brithén, HV71

Pigg insats, låg bakom mycket. Avgör.

Mattias Tedenby, HV71

Verkar ha hittat formen igen.

Dennis Persson, Modo

Stabil bakåt och lite farlig framåt.

Donald Brashear, Modo

Skott, styrning och slagsmål på sitt enda byte.

Jere Karalahti, HV71

Stark bakåt. Så lugn och säker.

Matchens målvakt: Adam Reideborn, Modo

Stoppade HV:s defensiv.

■ ■ Jury: Henrik Lundgren, Kinnarps Arena.

HV71–Modo 1–0 e förl (0–0, 0–0, 0–0, 1–0)

Fjärde perioden: 1–0 (2.54) Ted Brithén (Calle Ridderwall).

Skott: 28–20 (8–3, 9–8, 9–7, 2–2).

Utv, HV71: 2x2. Modo: 4x2.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta, och Daniel Winge, Leksand.

Publik: 6 743.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM