”Domarorder att bänka Brashear”

Rasande: ”Det är så dåliga domare här. Urusla”

Foto: PIC-AGENCY, BILDBYRÅN
HOCKEY

JÖNKÖPING. Enligt Modo fick man domarorder om att inte sätta in Donald Brashear igen efter dennes första byte.

– Det är så dåliga domare här. Urusla, säger Modo-bjässen till Sportbladet.

Donald Brashear fick bara 29 sekunder speltid i den länge mållösa matchen mot HV71 (1–0 till HV efter förlängning). På den tiden hann han med ett farligt skott, en styrning och en vänsterslägga upp i ansiktet på Andreas Jämtin.

Men efter det bytet i den första perioden var det färdigspelat – enligt Modo-tränaren Per-Erik Johnsson på grund av att domaren Pehr Claesson sagt åt lagledningen att han skulle visa ut Brashear om han kom in på isen igen.

– Han sa ju det, domaren. "Sätter ni in Brashear en gång till så ska jag visa ut honom". Så vi vågade inte, säger Johnsson.

Sågar domarna

Brashear suckar när Sportbladet tar upp det efter matchen.

– Ja, det är så domarna är här. Jag tycker de är urusla. Inte alla, men några av dem. Du ser alla möjliga sorters saker på isen. Spelare blir slagna bakifrån utan åtgärd. Spelare åker ut för något, nästa gång så blir det ingen utvisning alls på samma grej. Det drabbar båda lagen, det är aldrig samma bedömningsnivå. De vet inte vad de gör.

Han menar att det är stor skillnad på nivån jämfört med andra ligor han spelat i.

– Vanligtvis så vet du vad du kommer att åka ut för. Du vet vad du ska se upp med. Och det spelar ingen roll vad ställningen är, eller hur långt det gått av matchen. Du åker ändå ut för en förseelse. Men det spelar ingen roll för oss nu, vi måste ändå ut och göra fler mål.

”Negativ trend”

Vad tror du om era chanser att klara er kvar i SHL?

– Ibland är det svårt att komma ur negativa spiraler. Men vi hade några bra chanser i dag, kanske sätter vi dem i nästa match i stället. Vi måste fortsätta som vi spelar nu, då har vi en bättre chans att klara oss kvar.

Och mer speltid för dig?

– Ja, förhoppningsvis, haha.

Domaren Pehr Claesson vill inte prata när Sportbladets bandspelare är på, men förklarar sen att samma regler gäller för Brashear som alla andra. Slår man till en motspelare efter avblåsning när domare går emellan så riskerar du att åka ut.

– Det var det enda jag sa till coachen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM