Rutinerad slovak förstärker Modo

Marcel Hossa klar säsongen ut

HOCKEY

Modo Hockey har gjort klart med den slovakiske forwarden Marcel Hossa. Den tidigare NHL-spelaren kommer närmast från KHL och Dinamo Riga.

– Hossa är en notorisk poänggörare, säger Modo Hockeys GM Per Svartvadet till klubbens hemsida.

33-årige Marcel Hossa har skrivit på ett kontrakt med Modo resten av säsongen. Slovaken kommer närmast från Dinamo Riga i KHL, där han gjort 237 poäng på 351 matcher och vann skytteligan 2009/2010.

237 NHL-matcher

– Hossa är en rutinerad spelare som fortfarande är hungrig. Han är även en ledare på och utanför isen där han närmast varit lagkapten för Dinamo Riga. Vi är i en situation där vi förlorat alldeles för många matcher med uddamålet och hoppas därför att Hossa blir tungan på vågen i täta drabbningar, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet till klubbens hemsida.

Förutom spel i KHL har Hossa representerat Montreal Canadiens, New York Rangers och Phoenix Coyotes i NHL, där det har blivit 61 poäng på 237 matcher.

Tre OS-turneringar

Forwarden, som har representerat Slovakien i tre OS-turneringar, spelade i Sverige under lockoutsäsongen 2004/2005 då han representerade Mora och gjorde 24 poäng.

– Hossa är en notorisk poänggörare men även en kille som jobbar hårt i spelet över hela banan, säger Per Svartvadet.

Per Svartvadet meddelar till klubbens hemsida att värvningen möjliggjorts tack vare klubbens samarbetspartners samt insamlingar från klubbens supportrar.

Slovaken har tilldelats nummer 81 och ansluter till laget så fort som möjligt

ARTIKELN HANDLAR OM