Klart: Huras ny tränare i Modo

HOCKEY

Han sa själv att han skulle ta över Modo.

Nu har klubben bekräftat.

Larry Huras är ny tränare för Modo.

10 bästa värvningarna av SHL-lagen – hittills

SVT Sport var första att rapportera om att Larry Huras skulle ta över Modo. 59-åringen, som har tränat klubbar i Schweiz, Frankrike och Norge, sa sedan själv att det han kommer att ta över Örnsköldsviksklubben efter att ERC Ingolstadt åkte ur tyska slutspelet.

Modo har bekräftat att Huras tar över klubben.

– Vi får en head coach med en rak och tydligt ledarstil och ett stort hockeyhjärta. Vi ser fram emot att tillsammans ta klubben in i framtiden då vi är överens om hur MODO Hockey ska byggas och agera ute på isen. Jag ser fram emot samarbetet, säger Modos general manager Per Svartvadet till klubbens sajt.

Tvåårskontrakt

Huras har skrivit på för två år med Modo.

– Att jobba i SHL och med MODO Hockey ser jag som en härlig utmaning. Jag vill alltid tävla på den högsta nivån och att det dessutom var längesedan det fanns en nordamerikansk huvudtränare i SHL gör det hela ännu roligare, säger Larry Huras.

– Jag har alltid ansett mig vara en elev av spelet ishockey men jag vet att jag med min erfarenhet kan tillföra saker både spelmässigt samt i filosofin kring ett lagbygge. Mitt mål är alltid att bli en bättre tränare än vad jag för tillfället är och jag är hungrig att vara med på den resan varje dag samt vara en del av hela sportens utveckling framåt.

10 bästa värvningarna av SHL-lagen – hittills