”Har gått igenom en tuff sjukdom”

Modos vd lämnar efter säsongen: ”Måste göra detta”

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Modo är näst sist i SHL.

Nu lämnar klubbens vd, Charlotte Gustavsson, efter säsongen på grund av en tuff sjukdom och att hon nu vill göra annat.

– När jag pratade med ledningsgruppen blev jag väldigt rörd, då kom tårarna, säger hon till Allehanda.

Modo har det fortsatt tufft i SHL.

Efter ett svagt fjolår är klubben nu näst sist i SHL-tabellen med nio poäng upp till säker mark.

Även utanför isen är det brokigt. Nu står det klart att klubbens vd, Charlotte Gustavsson, bestämt sig för att lämna klubben efter säsongen.

– Jag har gått igenom en tuff sjukdom som präglat mig. I en vd-roll är det otroligt viktigt att vara lokomotivet i verksamheten. Beslutet har växt fram sedan i somras och under hösten. Den största anledningen varför jag lämnar är att jag känner att jag gjort mitt och att det är dags att gå vidare. Och att fokusera mer på mig själv, det har varit en intensiv tid, säger hon till Örnsköldsvik Allehanda.

”Då kom tårarna”

Gustavsson har varit vd i Örnsköldsvikklubben sedan december 2013, men avslöjar sitt beslut att lämna nu för att underlätta i jakten på en efterträdare.

– Det är så jäkla svårt att lämna. När jag pratade med ledningsgruppen nu blev jag väldigt rörd, då kom tårarna, för vi är ett sådant team och jag bryr mig så mycket om föreningen. Jag blir helt tårögd nu till och med när vi pratar. Jag hoppas alla förstår att jag måste göra detta för min egen del, säger Charlotte Gustavsson.

”Ingen som är nöjd”

Under Charlotte Gustavssons ledning har Modo två år i rad gått i vinst ekonomiskt trots svaga resultat på isen.

– Det är ingen som är nöjd. Sporten ligger under Per Svartvadet och styrelsen, de gör värvningarna, och klart att det skapar frustration hos alla att det inte gått bra sportsligt. Men det är den svåraste saken att få ihop.