Bjurö: Vi har allt i våra egna händer

HOCKEY

ÄNGELHOLM. Förlust i måstematchen och sex poäng från säker mark. Då säger målvakten Jonatan Bjurö så här om Modos SHL-existens:

– Vi har allt i våra egna händer.

Det var uppdukat för dramatik inför sexpoängsmatchen mellan Rögle och Modo. Så blev det också. Modo tog ledningen i första perioden genom Shaun Heshka, men två mål från nyförvärvet Felix Schültz satte Rögle i förarsätet.

Modo bjöd på en ordentlig forcering i slutet, men fick inte in pucken.

– Det är surt, vi skapar tillräckligt för att vinna matchen, säger Modomålvakten Jonatan Bjurö.

– Vi har hittat en bra identitet i vårt spel de senaste matcherna, trycker vi bara dit puckarna kommer vi bli ännu mer framgångsrika.

”Tro på att det ska gå vägen”

25-åringen är född i Helsingborg, fostrad i Jonstorp och spelade därmed den här matchen i sina hemtrakter. Han tycker att Modo var värt tre poäng. Om så hade blivit fallet hade de varit ynka två poäng bakom Rögle. Nu är det i stället åtta poängs skillnad mellan lagen. Och sex poäng upp till Malmö precis ovanför kvalstrecket.

Trots det är Bjurö självsäker.

– Vi har allt i våra egna händer, vinner vi våra matcher ska vi nog klara det. Vi har god tro på att det ska gå vägen till slut. Vårt mål är definitivt att undvika kval.

Vad talar för er?

– Vi har framför allt fått till defensiven, vi släpper knappt in tre mål per match. Får vi in någon puck är vi väldigt svårslagna, jag tycker att vi har visat att vi kan spela jämnt med alla lag. Det är marginaler som gör att vi inte får med oss fler trepoängare. Vi har en hög högstanivå och Andreas (Johansson, tränare) har fått skutan åt rätt håll.

”Är bara tre poäng”

Förutom oskärpan i avslutslägena lyfter Bjurö fram målvaktskollegan i Rögle, Lars Volden, som en vinnande faktor för ängelholmarna.

Volden själv var nöjd efteråt men drog inte till med något glädjetjut.

– Detta är bara tre poäng, så det betyder inte så mycket. Vi måste vinna de andra matcherna också, säger Volden.