Modo stoppades av storspelande norrman

1 av 2
HOCKEY

Nej, inte mycket går Modos väg just nu.

I kväll stoppades laget – av Färjestadsmålvakten Lars Haugen.

– Han var fantastisk, hyllar lagkamraten Magnus Nygren i C More efter 4–1-segern i Örnsköldsvik.

Modo halkar efter den säkra marken i SHL-tabellen.

Men i kväll fanns det åtminstone chanser att knapra in på Rögle ovanför strecket. Dels förlorade Ängelholmslaget och dels vaskade Modo fram en uppsjö lägen hemma mot Färjestad.

Och det började bra.

Bill Thomas dök upp framför målet och rakade in ledningsmålet knappt tolv minuter in i matchen.

"Kom lite snett"

Men hemmaglädjen blev kortvarig när Rickard Wallin kvitterade innan första pausvilan och i den andra perioden ryckte värmlänningarna.

Först gav Johan Olofsson Färjestad ledningen med en läcker dragning på friläge och sedan skickade Joel Eriksson Ek in 3–1-målet med drygt två minuter kvar av mittperioden.

– Otroligt skönt, kom lite snett på det, men vi jobbade oss in och gjorde en heroisk insats. Jag är stolt över grabbarna, säger Magnus Nygren, Färjestadsbacken i C More.

Betygsätter sig själv

Sedan hyllar han sin målvakt Lars Haugen.

– Han var fantastisk.

För det var också norrmannen som var Modos största bekymmer den här gången. Hemmalaget radade upp lägen, men Haugen stod hela tiden i vägen. Bland annat gjorde han vad som kan vara årets räddning när Gustav Possler hade helt öppet mål i den tredje perioden.

– Det var skönt, jag sätter en sjua eller åtta, säger Haugen när han i C More ombeds sätta betyg på sig själv mellan 1-10.

ARTIKELN HANDLAR OM