Sedinarnas hälsning inför Modos rysare

Foto: TT, BILDBYRÅN
HOCKEY

NEW YORK. Mitt i kvalpressen kan spelarna i Modo hämta förtröstan i åtminstone ett upplyftande faktum:

De har världens bästa tvillingar i ryggen.

– Alla vet hur mycket Modo betyder för hela bygden, men jag hoppas ni kan slappna av och tänka på att det trots allt bara är hockey, hälsar Daniel Sedin via Sportbladet.

När Modo på söndag tvingas upp i sitt första kvaldrama mot Leksand är det inte bara i Ö-vik med omnejd människor håller andan.

Det finns också en räcka NHL-stjränor på andra sidan Atlanten som kommer följa den närmaste tidens rysare med samma spända oro.

Victor Hedman i Tampa är en, Alex Steen i St Louis en annan och Tobias Enström i Winnipeg ytterligare en.

”Följer väldigt noga”

Och så Daniel och Henrik Sedin i Vancouver förstås.

– Ja, det är klart vi följer det här väldigt noga. Jag hoppas verkligen det kommer att gå bra, säger Daniel till Sportbladet på telefon från västra Kanada.

– Men vet ju hur oerhört mycket hockeyn betyder för hela bygden. Det handlar inte bara om klubben. Hotell och restauranger...hela företagsamheten skulle drabbas om de åkte ur.

”Danne” har dock gott om att det ska gå bra för klubben han och brorsan lämnade för NHL.

– De har varit i den här situationen förr och nu är det bäst av sju matcher, jag tror  ändå att SHL-lagen är lite bättre än de som kommer från Allsvenskan och över sju matcher borde det ge utslag.

Hälsar till spelarna

Någon hälsning till killarna i laget?

– Ja, ni har vårt stöd. Alla vet som sagt hur mycket Modo betyder för hela bygden men jag jag hoppas ändå ni kan slappna av och tänka på att det trots allt bara är hockey vi håller på med.

Det finns en bunt NHL-spelare med kopplingar till Leksand också:

Filip Forsberg i Nashville, Victor Rask och Eddie Läck i Carolina, Jacob De La Rose i Montreal: och Oliver Ekman-Larsson i Arizona.

De håller garanterat sina tummar lika hårt – fast för utmanaren.

Bröderna Sedin, 35, gjorde tre säsonger i Modos A-lag innan de sommaren 2000 flyttade till Vancouver.