”Kommer inte betala”

Challe riskerar böter efter domarattacken: ”Är dåligt omdöme”

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
AVSTÄNGD I DAG Timråtränaren Challe Berglund får inte vara i båset mot Luleå efter raseriutbrottet på domaren i matchen mot Modo.
HOCKEY

Timrås tränare Challe Berglund är avstängd i dagens match mot Luleå.

I går blev han dessutom anmäld till förbundets disciplinnämnd för hans omskrivna domarattack.

Han riskerar dryga böter och ytterligare avstängning.

– Men några böter kommer jag aldrig att betala, säger han bestämt.

Det var i torsdags – när Timrå spelade hemma mot Modo – som sinnet rann över för Challe Berglund. Han protesterade högljutt mot att domaren Morgan Johansson flyttade ut en tekning i mittzon.

Till slut gav domaren Timrå-tränaren grovt matchstraff och på väg ut i omklädningsrummet fortsatte de grova påhoppen.

– Dra åt helvete. Jävla idiot, skrek Challe Berglund, enligt uppgifter, när han ilsket vandrade ut ur arenan.

”Är ju aldrig bra”

I går tränade Challe Berglund laget som vanligt och han var inte direkt ångerfull.

– Det är ju naturligtvis aldrig bra att jag som tränare får lämna arenan och det har jag sagt till laget också. Men jag håller fortfarande fast vid att det var ett felaktigt domslut, säger han.

Och fortsätter:

– Däremot tycker jag att det var helt rätt av Morgan Johansson att skicka ut mig från matchen och det sa jag även till honom efteråt. Men jag har invändningar mot själva avstängningen.

Vägrar betala

I går anmäldes Challe Berglund dessutom till förbundets disciplinnämnd och Timrå-tränaren riskerar ytterligare avstängning.

Och böter.

– Det handlar om synnerligen dåligt omdöme från Challes sida. Jag har ingen som helst förståelse för hans agerande, säger domarbasen Peter Andersson.

Några böter kommer dock inte Challe Berglund att betala.

– Jag har inte samma skyldigheter som en spelare att betala böter. Jag har ingenting sådant inskrivet i mitt kontrakt. Nej, några böter betalar jag aldrig, säger han.

I blåsväder tidigare

I går eftermiddag åkte Timrå till Luleå och Challe Berglund satt med i bussen.

– Jag vet inte var jag får se matchen, men i värsta fall får jag väl se den på någon restaurang, säger Timrå-tränaren.

Det är inte första gången Challe Berglund är i blåsväder för sina uttalanden. Förra säsongen kallade han den tyske huvuddomaren Martin Reichert för ”rikslallare”

FAKTA

De har fällts av förbundets disciplinnämnd

ÄRENDE: MARTIN CHABADA, LULEÅ

DOM: BÖTER 17?000 & AVSTÄNGNING

Efter ett match penalty i en match mellan Luleå HF och HV 71, Elitserien, den 27 september 2008, åläggs Martin Chabada, Luleå HF, av Disciplinnämnden följande straff för en farlig tackling i huvudet vid sarg:

Avstängning fr.o.m. den 29 september t.o.m. den 4 oktober 2008.

Böter om 17000 kr. Disciplinnämnden erinrar att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning. Bestraffningen innebär totalt 3 matchers avstängning samt böter motsvarande 1 match.

ÄRENDE: JONATHAN HEDSTRÖM, TIMRÅ

DOM: BÖTER 40?000 & AVSTÄNGNING

Efter en match mellan HV 71 och Timrå IK, Elitserien, den 16 oktober 2008, åläggs Jonathan Hedström, Timrå IK, av Disciplinnämnden följande straff för en farlig tackling i huvudet vid sarg:

Avstängning fr.o.m. den 22 oktober t.o.m. den 28 oktober 2008.

Böter om 40 000 kr. Disciplinnämnden erinrar att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning. Bestraffningen innebär totalt 3 matchers avstängning (inklusive den automatiska avstängningen) samt böter motsvarande 2 match.

ÄRENDE: MARTIN CIBAK, SÖDERTÄLJE

DOM: AVSTÄNGNING

Efter en match mellan Södertälje SK och Luleå HF, Elitserien, den 4 oktober 2008, åläggs Martin Cibak, Södertälje SK, följande straff för farlig tackling mot huvudet:

Avstängning fr.o.m. den 10 oktober t.o.m. den 13 oktober 2008. Bestraffningen innebär totalt 2 matchers avstängning.

ÄRENDE: IF BJÖRKLÖVEN

DOM: BÖTER 150?000

Efter en anmälan om att IF Björklöven under Umeå hockeyfestival i augusti 2008 gjort reklam för spelbolaget Nordicbet, beslutar Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd att tilldela IF Björklöven följande straff:

Björklöven åläggs att betala etthundrafemtiotusen (150 000) kr i böter för att ha brutit mot dels 14 kap. 2 § 14 punkten Riksidrottsförbundets stadgar och 11 kap. 1 § Svenska Ishockeyförbundets Tävlingsbestämmelser, dels mot 14 kap 2 § 16 p RF:s stadgar.