Aftonbladet
Dagens namn: Ursula, Yrsa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

HV-buse värmer – med våldsfilm

”Såg den minst en gång i månaden”

Paul Newman spelar tränaren som försöker vinna hockeymatcher på ett annorlunda sätt. Paul Newman spelar tränaren som försöker vinna hockeymatcher på ett annorlunda sätt.

Dags för ett tufft slutspel.

Då laddar HV 71:s hårding Kris Beech med kultfilmen ”Slagskott”.

– Min absoluta favoritfilm. Jag har tappat räkningen över hur många gånger jag sett den, säger den kanadensiske centern.

Ofta utvisade Kris Beech lockas av slutspelet. ”Jag har hört att domarna inte blåser lika mycket och det låter intressant”.   Ofta utvisade Kris Beech lockas av slutspelet. ”Jag har hört att domarna inte blåser lika mycket och det låter intressant”. Foto: BILDBYRÅN

I dag inleder de regerande mästarna jakten på ett nytt SM-guld.

För HV 71:s klart mest utvisade spelare den här säsongen blir ett svenskt slutspel en ny upplevelse.

– Ja, det ska bli spännande. Vi får säkert se ett mer fysiskt och intensivt spel. Jag har hört att domarna inte blåser lika mycket och det låter intressant, säger Beech, som dragit på sig 116 utvisningsminuter den här säsongen.

Vi har fått höra att du nyligen köpte filmen ”Slagskott” i en affär i Jönköping.

– (skratt). Det stämmer. Jag ville att en kompis skulle se den tillsammans med mig. Hon hade inte sett den tidigare, det är ju en klassisk hockeyfilm i Kanada.

Var det ett sätt för dig att trigga igång inför slutspelet?

– Nej, jag önskar att jag kunde säga det. Men jag tror inte att det kommer att gå riktigt så hett till i slutspelet.

”Min favoritfilm”

Men du gillar ”Slagskott”?

– Absolut. De som gjorde filmen har verkligen gjort en grundlig research. Filmens handling stämmer väldigt väl överens med hur det är i vissa mindre glamorösa farmarligor i Kanada. Jag har tappat räkningen över hur många gånger jag sett filmen. När jag var junior såg jag den nog minst en gång i månaden (skratt).

Kris Beech har funnit sig väl tillrätta i Jönköping. Han stortrivs med staden, klubben och lagkompisarna. Saken blir inte sämre av att han dessutom träffat sin nuvarande flickvän i Jönköping

– Det var definitivt lite oväntat, men det är en sådan sak som du inte kan kontrollera. Jag vill definitivt stanna kvar här och ser egentligen ingen anledning att flytta.

Men närmast väntar Timrå – outsidern som inget av de tre topplagen vågade välja.

– För mig är det helt okej att möta Timrå. Vilka vi möter känns egentligen oväsentligt. Allt handlar om hur vi förbereder oss och uppträder på isen, säger Beech.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet