Nobbar Tre Kronor igen – för NHL

Dallas kallar upp Tom Wandell igen: Han är vår spelare

HOCKEY

Timrås center Tom Wandell, 22, togs ut till Tre Kronor.

Men tackade nej – igen.

Han har nämligen kallats upp till Dallas och lämnar Sverige i helgen.

– Han är vår spelare och vi har just nu en tunn trupp på grund av skador, säger Les Jackson, Dallas general manager till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN
Tom Wandell.

Tom Wandell har haft en intressant säsong. Han kom som en doldis till Timrås i höstas efter att ha lånats ut från Dallas Stars, som lagt ned sitt farmarlag, och landade på fina 41 poäng på 51 matcher i elitserien.

Men i december fick Dallas Stars skadekris och kallade hem Tom Wandell.

Det var första gången någonsin som en elitseriespelare gick direkt från elitserien till NHL mitt under pågående säsong. Ishockeyförbundet tittade bistert på ärendet, men lät Wandell till slut komma tillbaka till elitserien med en varning.

Ska till Dallas

Nu lämnar Wandell Timrå – igen.

Han ska ansluta till Dallas Stars i helgen. Den här gången är det ingen kris för Timrå, eftersom deras säsong slutade i måndags efter förlust i kvartsfinal sju mot HV71.

– Tom får värdefulla erfarenheter inför framtiden när han är i NHL, säger Les Jackson, Dallas general manager till Sportbladet.

Under förra sejouren i Dallas gjorde han tre matcher och mot Detroit gjorde Wandell första NHL-målet.

Missar Tre Kronor

Dallas inledde säsongen värdelöst, men har nu kommit upp på en slutspelsplats.

Förra gången Wandell åkte över till Dallas tvingades han att tacka nej till Tre Kronor och landslagsturneringen i Moskva. Även nu tvingas han att tacka nej till Tre Kronor. Wandell var nämligen uttagen till Tre Kronors läger på Gotland.

Det missade han nu. Men han har chans på att vinna Stanley Cup – och det är ju inte illa...