”En jävla kärring”

Challe gick till attack mot Sundsvalls stjärnforward

HOCKEY

Ett lugnt Medelpadsderby följdes av ett hett eftersnack.

Challe Berglund gick till våldsam attack mot Sundsvalls stjärnforward Daniel Olsson.

– Han gömmer sig bakom sina kompisar som en jävla kärring, säger Timråtränaren.

Foto: FOTO: THOMAS JOHANSSON
Timråtränaren var hård i sin kritik efter derbyt.

Derbyn mellan Sundsvall och Timrå brukar av tradition vara griniga, stökiga och fulla av prestige. Gårdagens möte var ovanligt lugnt, men i slutet av matchen hettade det till. Situationen som retade upp Timrås tränare Challe Berglund inträffade i sista minuten av matchen som slutade 1–1.

Timrås nyförvärv – kanadensaren Daniel Corso – och Sundsvalls veteranforward Daniel Olsson började munhuggas efter en avblåsning. Det verbala bråket fortsatte när spelarna kommit till respektive avbytarbås. Corso åkte ut till mittlinjen och ville att han och Daniel Olsson skulle släppa handskarna och göra upp. Något Olsson inte var intresserad av. Och det fick Challe Berglund att reagera:

– Han (Olsson) stod och tjattrade, men när Corso ville göra upp vågade han inte ta fajten. I stället stod han som en jäkla mes och blåste upp sig bakom sina polare.

– Jag hade gärna sett att Corso gett honom stryk, men Olsson gömmer sig bakom sina kompisar som en jävla kärring.

”Patetiskt”

Daniel Olsson tar lätt på Challe Berglunds utbrott:

– Patetisk är kanske ett starkt ord, men Challe är elitserietränare och borde fokusera på sitt eget lags insats. Jag tycker det lyser igenom att han är frustrerad över hur hans eget lag agerade.

Han tycker att du uppträder fegt.

– Jaha. Ja, Charles var ju verkligen känd som en tough guy när han var spelare. Hans uttalanden säger mer om Charles Berglund än om Daniel Olsson.