”Det krampar och hugger till i ryggen”

Petrés debut blev en mardröm

1 av 3
HOCKEY

JÖNKÖPING. Henrik Petrés debut i Timrå blev en mardröm. Timråbacken tacklades med huvudet före in i sargen av Teemu Laine och blev liggande på isen.

– Jag kan tycka att han (Teemu Laine) borde ha mer respekt för spelet än så, säger Henrik Petré.

Situationen uppstod i mitten av den tredje perioden då Laine och Petré kämpade om pucken framför HV 71:s avbytarbås. Laine tappade klubban och knuffade till Timrås nyförvärv i ryggen. Henrik Petré var i obalans när han tog emot smällen och flög rakt in i sargen.

– Jag känner att jag får en knuff och det enda jag tänkte på var att få bort huvudet, säger han.

Blev liggande

Henrik Petré blev liggande på isen men kunde med hjälp av lagkamrater till slut resa på sig och ta sig ut i omklädningsrummet.

– Det krampar och hugger till i ryggen och jag har svårt att röra både höger och vänster hand, säger 30-åringen, som i går natt röntgades på sjukhuset i Sundsvall.

”Tråkigt så klart”

Hur lång tid han blir borta från hockeyn ville lagets naprapat inte spekulera i.

– Jag befarar en revbensskada. Förhoppningsvis är det bara en mjukdelsskada men vi får se efter röntgen, säger P-A Forsberg.

Timrå hade redan inför matchen mot HV 71 en dyster skadelista bland backarna. Mattias Karlsson, Fredrik Sonntag, Eric Moe och Pär Styf är alla ur spel och just därför värvades Henrik Petré från finska Tappere i veckan.

– Tråkigt så klart men man ska inte måla fan på väggen än. Förhoppningsvis är det ingen större fara, säger Henrik Petré.