Bekräftat: ”Perra” tar över Timrå IK

”Ser fram emot att jobba i Timrå”

Foto: SCANPIX
Per-Erik Johsson och Clas Eriksson tar över Timrå.
HOCKEY

Det har spekulerats i månader.

Men nu är det bekräftat:

Per-Erik Johnsson, 51, tar över Timrå.

Som assistent får han Clas Eriksson.

Redan i februari framkom det att Färjestads Per-Erik Johnsson var Timrås hetaste alternativ som ny tränare.

Men trots att både Timrå och Färjestad har åkt ur SM-slutspelet har samtliga inblandade vägrat att kommentera uppgifterna.

”Roligt och inspirerande”

Tills nu.

– Jag ser fram emot att jobba i Timrå IK. Det skall bli roligt och inspirerande och vi skall vidareutveckla Timrås sätt att spela, med fart och mycket skridskoåkning, säger Per-Erik Johnsson i ett pressmeddelande.

Clas Eriksson, 37, är något av en legendar i Färjestad. Han gjorde 13 säsonger i klubben och framför allt i SM-slutspelet 1997 var han glödhet. Han blir alltså Perras assistent.

– Nu är det hög tid att lämna FBK och prova något annat. Ett tufft beslut men ändå inte. Jag har jobbat med Perra tidigare, jag trivs väldigt bra med honom och hans sunda idéer, säger Eriksson till Nya Wermlands-Tidningen.

”Intressant lag”

Om Timrå säger han så här:

– Ett intressant lag och en förening på en lite annan nivå än FBK. Det är ju även skillnad på budget, men Skellefteå har visat att lagen utanför de fyra stora kan lyckas. De har gjort det jättebra och närmat sig de största. Jag ser det här som en kul och intressant utmaning.

Timrås klubbdirektör Thomas Johansson är nöjd med sin rekrytering.

– Båda har en bred erfarenhet av ishockey på toppnivå och står för ett engagerat och tydligt ledarskap. Per-Erik har i tidigare klubbar han verkat i skapat stora framgångar med bl.a två SM-guld. Tillsammans med Claes tror vi att han är rätt man att leda Timrå mot nya framgångar och bygga vidare på det Challe Berglund och Per Nygårds skapat, säger han.