Bomben: FBK-ikonen på väg till Timrå

Peter Nordström debuterar mot Modo på onsdag

HOCKEY

En liten hockeybomb tre veckor inför elitseriepremiären.

Förre Färjestadsikonen Peter ”Norda” Nordström, 36, är på väg att skriva på för Timrå.

På onsdag debuterar han mot Modo.

– Jag vill spela så högt upp som möjligt. Timrå är intressant, säger han till Sportbladet.

Efter 14 säsonger i Färjestad – där han vann fem SM-guld – skrev Peter Nordström på för allsvenska Leksand inför förra säsongen.

Men efter en skadedrabbad avslutning på säsongen valde båda parterna att inte förlänga kontraktet.

Under sommaren har Nordström funderat på sin hockeyframtid och under de två senaste veckorna tränat med värmländska Skåre och Munkfors.

Perra ”tjatade”

Nu är han redo att ”provträna” med Timrå, som tränas av gamla Färjestadspolarna Perra Johnsson och Clas Eriksson.

– Jag pratade med Perra i slutet av sommaren och han frågade hur min framtid blir. Jag sa att jag var tvungen att kolla om foten håller, berättar Nordström.

Men Perra Johnsson gav inte upp och fortsatte hålla kontakten. Häromdagen ringde Johnsson upp Nordström och frågade om han ville vara med i SCA-cupen 1-4 september.

”Foten känns jättebra”

– Jag kan inte vara med hela turneringen. Sedan långt tillbaka var det bestämt att frugan och äldste sonen skulle åka och hälsa på kompisar i Bryssel nästa helg, då måste jag vara hemma med våra två yngsta barn. Men jag ska träna med Timrå måndag till torsdag och spela i onsdagens match mot Modo.

– Jag får chansen att träna på lite högre nivå, det känns gôtt att komma i gång på allvar. Foten känns jättebra, så det är inga problem. Och hockey är fortfarande det roligaste som finns.

Hur känner du inför en comeback i elitserien?

– Jag känner ingenting större så, men jag vill spela så högt upp som möjligt. Sedan har jag familj och situationen måste passa för dem. Men familjen vet att jag vill spela ishockey.

Timrås sportchef Stefan Lindqvist säger till klubbens hemsida:

– Detta är helt förutsättningslöst och inget annat är bestämt. Det är med andra ord inte klart att han blir den trettonde forwarden som det talats om. Peter kommer att spela med oss i SCA-cupenmatchen mot Modo, sedan får vi se.

FAKTA

HAR VUNNIT FEM SM-GULD

Namn: Peter Nordström.

Ålder: 36.

Position: Forward.

Klubbar i karriären: Munkfors (1989-94), Leksand (1994-95), Färjestad (1995-2009), Boston Bruins (1998-99), Leksand (2009-10).

SM-guld: Fem (1997, 1998, 2002, 2006, 2009).