Klingberg byter elitserielag

Ex-tränaren: Tråkigt att han inte antar utmaningen

Foto: BILDBYRÅN
Carl Klinberg har spelat sin sista match i Frölundas tröja.
HOCKEY

Carl Klingberg byter elitserielag.

I Frölunda har han fått sparsamt med speltid.

Nu flyttar han till Timrå där han hoppas få spela mer.

– Det är tråkigt att Calle inte antar utmaningen hos oss i Frölunda, säger Frölundas tränare Kent Johansson.

I fjol skrev Carl Klingberg, 20, kontrakt med NHL-laget Atlanta Thrashers. Men han lånades omgående ut till sitt svenska lag Frölunda, för att få speltid och utvecklas vidare.

Bara spelat 9.19/match

Men speltiden har blivit ytterst sparsam för forwarden. JVM-spelaren har bara snittat 9.19 minuter i Göteborgslaget, och det är anledningen till att han nu byter lag och flyttar till Timrå.

– Det är med blandade känslopr jag lämnar. Jag skrev på med Frölunda för att jag trodde att jag hade en framtid här. Jag behöver istid för att utvecklas och jag har tyvärr inte fått det i Frölunda, säger Klingberg till Sportbladet.

– Calle har under en längre tid pratat om att han inte är helt nöjd hos oss. Vi kan inte ha spelare i truppen som inte vill vara hos oss eller är missnöjda, därför är vi överens om att detta är den bästa lösningen för båda parter, säger Frölundas tränare Kent Johansson till Frölundas hemsida.

”Har förtjänat istid”

Klingberg håller inte med Johansson om att han inte antagit utmaningen.

– Jag har försökt anta utmaningen och kämpat. Jag har höjt mig på slutet och förtjänat istid. Men det tycker inte tränaren och det kan jag inte göra så mycket åt. Jag respekterar tränarens beslut, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM