Genidraget som vände matchen

Perra Johnsson ändrade i formationerna – och Timrå vann

HOCKEY

Dåligt spel, många misstag och underläge.

Då kastade Perra Johnsson om i formationerna – och Timrå kan vända matchen.

– Efter det tar vi över. Vi får in ett mål, börjar åka skridskor och tar för oss mer, säger Anton Lander.

Foto: PIC-AGENCY.COM
lyckad rotation Efter Perra Johnssons förändringar fick Anton Lander (närmast i bild) in Timrås första mål och laget tog sedan över matchen.

Timrå brukar koppla grepp om matcherna hemma i Eon Arena – men inte i?går kväll.

Skellefteå är hetare inledningsvis.

Fram till mitten av andra perioden är det bortalaget som styr och ställer. Då tar Timråtränaren Perra Johnsson ett avgörande beslut: Han ändrar om i formationerna.

– Som det såg ut i slutet har varit grundtanken ett tag. Varför vi inte spelade så hela matchen kan jag egentligen inte svara på, säger han och skakar på huvudet.

– Hur som helst bestämde jag mig någon gång i mitten av andra att nu går vi fullt ut och det gick ganska bra.

Power play-mål

Bland annat låter han Fredrik Hynning spela med Anton Lander och Daniel Corso. Något som ger utdelning direkt. I power play hittar Hynning Corso framför mål och 1–1 är ett faktum.

– Ett oerhört viktigt mål. Efter det får vi självförtroende och alla, även de andra femmorna, kom i gång, säger Daniel Corso.

Vad säger du om förändringarna ni gör i kedjorna?

– Ingenting fungerade i början och coachen ville väl ändra någonting. Det blev ett bra drag. Ibland räcker det med att man ändrar en spelare så klickar det bara till, säger Daniel Corso.

Även om Skellefteå tillåts kvittera till 2–2 är Timrå starkare i den tredje perioden. Med knappt tre minuter kvar avgör Timrås finska förstakedja – den enda kedja Perra Johnsson höll intakt matchen igenom.

”Ändrar mig nog inte”

Perra Johnsson, hur ser formationerna ut på lördag?

– Jag ändrar mig nog inte, men det är mycket annat som kan hända. Vi får se hur det gick med (Anton) Axelsson. Han gjorde illa sig i slutet av matchen. Och det är mycket annat som kan hända innan lördag.

ARTIKELN HANDLAR OM