Timrå föll tungt: ”Vi har inget i slutspel att göra”

HOCKEY

Förlust och slutspelschansen är borta för Timrå.

Nu handlar det bara om att undvika kvalserien.

– Lika bra det. Som vi uppträder har vi ändå inget att göra i ett slutspel, säger lagkapten Anton Lander.

Anton Lander stoppas av Linus Videll.

Timrå har rasat från en trygg slutspelsplats till sista lag i tabellen. Förlusten mot Södertälje i går innebär att slutspelschansen är borta och att inte ens en seger mot Djurgården garanterar att laget undviker kvalserien.

Och Anton Lander var inte nådig i sin kritik mot sig själv och sina lagkamrater. På en träbänk utanför omklädningsrummet i Axa Center försöker 19-årige Lander att analysera förlusten.

– Vi har allt i egna händer, men viker ner oss fullständigt. Nu får varje spelare ägna bussresa till att kolla sig i spergeln och verkligen rannsaka sig själv, säger Lander och suckar djupt.

”Måste samla ihop oss”

Timrå lyckades hämta in ett 1–3-underläge i mittperioden, men skapade knappt en målchans under de sista 20 minuterna. I stället kunde Södertälje avgöra med drygt tre minuter kvar.

– Matchen står och väger inför tredje, men då går vi ut och skänker bort tre poäng. Bedrövligt, det är så jäkla dåligt, säger Lander.

Och att slutspelschansen nu är borta tycker Lander är helt i sin ordning.

– Vi har inget där att göra. Nu måste vi samla ihop oss och gå ut och jobba som ett lag på lördag. Det gör vi inte i dag. Jag menar, Hynning har inte spelat på tre och en halv månad ändå kommer han in och vinner flest närkamper. Det säger en del.

Hans Abrahamsson