Timråspelare i fylleskandal

”Vi är djupt ångerfulla”

Pärssinen och Jokela.
HOCKEY

STOCKHOLM/TIMRÅ Tidigare i dag avslöjade Sportbladet att två elitidrottsmän tagits av polis och satts i fyllecell.

Nu går Timrå IK ut med att det handlar om två av deras spelare: Timo Pärssinen och Mikko Jokela.

– Vi är djupt ångerfulla, säger spelarna.

Det var efter lördagens match mot AIK som flera av Timrås spelare gick ut på krogen.

”Ser allvarligt på det”

För två av spelarna blev det en lite för hård kväll. Forwarden Timo Pärssinen, 33, och backen Mikko Jokela, 30, omhändertogs av polis och sattes i fyllecell. Jokela fick sitta fyra timmar där, och Pärssinen fem och en halv.

– Även om detta skett på fritiden i ett elitserieuppehåll och inte föregåtts av något olagligt ser vi allvarligt på det inträffade. Uppträdandet är inte förenligt med den roll som våra elitspelare har som ambassadörer för klubben säger Timrås klubbdirektör Thomas Johansson i ett pressmeddelande och fortsätter;

– Vi har pratat med såväl Timo och Mikko som övriga spelare om detta och viktigheten av att uppträda på ett sätt som anstår elitidrottsmän. Vi kommer självfallet att följa upp detta för att undvika liknande händelser i framtiden.

Spelarna ångerfulla

Spelarna själva är inte stolta över sina beteenden.

– Vi är djupt ångerfulla och ber vår omgivning om ursäkt för det inträffade. Vi har satt oss själva, våra familjer och klubben i en oerhört jobbig situation. Vi tar fullt ansvar och accepterar de konsekvenser som uppstår, säger de i ett pressmeddelande.

Spelarna sade på en presskonferens i eftermiddags att de inte gjort illa någon eller hamnat i något bråk. I stället var det en tredje part som ringt polisen och sagt att de tyckte att spelarna verkade alldeles för onyktra.

– Det var en lagfest och det blev några öl för mycket. Men vi skadade ingen, säger spelarna till Sportbladet.

Jokela nästan hemma

Jokela var inte alls nöjd med att ha blivit inplockad.

– Jag var på väg hem och var bara några 100 meter från sitt hus. Jag satt "jag bor här" men de plockade ändå in mig, säger han.

– Jag visste att jag tagit några öl för mycket och det var därför jag gick hem.

Något straff får spelarna inte.

– Som det ser ut nu tror jag inte det. Att de tvingas stå för vad som hänt och bemöta det hela är nog straff nog, säger sportchefen Stefan Lindqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM