Pär Styf lägger av

Men tränaren fortsätter – "Perra" Johnsson kvar i Timrå

Foto: Jimmy Wixtröm
Pär Styf.
HOCKEY

Profilstark, rutinerad och omtyckt.

Timrå IK:s Pär Styf, 31, meddelar att han lägger skridskorna på hyllan.

De många skadorna de senaste säsongerna ligger till grund för backens beslut.

– Jag vill inte göra något halvdant som de senaste åren utan det ska vara 110 procent, säger han till Dagbladet.

534 matcher, 62 mål och 77 assist hann Pär Styf med under sin långa karriär i Timrå. Han kom till klubben redan 1999 från rivalen Modo. Nu när han avslutar sin karriär kan backen blicka tillbaka på en lång resa med Timrå – från allsvenskan till elitserien.

– Jag har fått vara med om väldigt mycket på isen här i Timrå och det har betytt väldigt mycket för mig. Den resa som jag fått vara med om med klubben är helt otrolig, säger han till Dagbladet.

Men nu kommer alltså beskedet om att karriären är över. Pär Styf har drabbats av ett flertal skador de senaste åren och känner nu att tiden är kommen.

– Det känns som att det varit något hela tiden och jag vet inte varför kroppen inte håller. Men nu känns det som ett bra läge att sluta, säger han till Dagbladet.

Ännu finns det inga uppgifter om Pär Styf får en annan roll inom klubben.

Tränaren stannar

Pär Styf meddelade sitt tråkiga beslut, Per-Erik "Perra" Johnsson går istället ut och säger att han stannar kvar i klubben.

Enligt Dagbladet hade tränaren möjlighet att bryta sitt kontrakt fram till 15:e mars, tack vare en klausul i tvåårskontraktet.

– Jag har varit lite tveksam, men efter lite möten med olika folk så har jag bestämt mig för att stanna, säger han till Dagbladet.

Timrå hade inte sin mest lysande säsong i årets upplaga av elitserien, men kontraktet säkrades under den sista omgången.

– Jag hade en del saker som jag behövde få svar på och det har jag fått nu. Nu känns det skönt att ha bestämt sig, det är aldrig roligt att grubbla, säger "Perra" Johnsson till tidningen.

Den 4:e april drar Timrå igång sommarträningen inför nästa säsong, med "Perra" Johnsson, men utan Pär Styf.

ARTIKELN HANDLAR OM