Uppehåll – då vaknade Timrå

Var formsvagast – nu har de fyra raka segrar: ”Tränat hårt”

Foto: SCANPIX
’Jobbade med försvarsspelet’ Anton Axelssons, till vänster, Timrå vann i går med 5–1 mot Modo. Nu har man fyra raka segrar och är formstarkast i elitserien. Inför Karjala Cup-uppehållet var de formsvagast.
HOCKEY

Karjala Cup-uppehållet blev ett lyft för Timrå som har gått från att vara elitseriens formsvagaste lag till att vara det formstarkaste.

– Vi tränade jäkligt hårt den där veckan och jobbade mycket med vårt försvarsspel. Det lönade sig, säger Anton Axelsson.

Formstarka Timrå fortsätter sin klättring i tabellen.

Lika ljust såg det dock inte ut i början av november. Ingenting fungerade som det skulle och laget rasade från femte till tionde plats i tabellen efter fyra raka förluster.

’Tränade jäkligt hårt’

– Försvarsspelet var det största problemet, säger Anton Axelsson och fortsätter:

– Det är inte bara målvaktens och backarnas uppgift att se till att det fungerar som det, utan alla som är ute på isen måste hjälpas åt, men innan forecheckade vi forwards i dumma lägen. Vi var helt enkelt lite för ivriga och gick bort oss när vi jagade pucken.

Karjala Cup-uppehållet blev vändpunkten.

Anton Axelsson:

– Vi tränade jäkligt hårt den där veckan och jobbade mycket med vårt försvarsspel. Det lönade sig.

’Få misstag’

I gårdagens derby borta mot Modo tog Timrå – som fick en drömstart och punkterade matchen genom att göra tre mål inom loppet av två och 39 sekunder i mitten av den första perioden – sin fjärde raka seger sedan elitserieomstarten.

Nu har man häng på lagen på den övre halvan av tabellen.

– Det kändes nästan lite orättvist att vi tog ledningen för Modo var faktiskt betydligt bättre än vad vi var under den första perioden, säger Anton Axelsson och tillägger:

– Men vi försvarade oss bra hela matchen och gjorde få misstag.

ARTIKELN HANDLAR OM