Eriksson spelar nästan gratis

”Dom var så entusiastiska och ville verkligen ha mig”

1 av 10 | Foto: Bildbyrån
Anders Eriksson under en Tre Kronor-träning.
HOCKEY

NEW YORK. Han får knappt några pengar.

Men Timrås sensationsförvärv Anders Eriksson tycker att hockey är så kul att han vill spela ändå.

– Dom var så entusiastiska och ville verkligen ha mig, så det kändes rätt. Sedan får vi se vad som händer efter jul, säger den 35-årige NHL-veteranen till Sportbladet.

Han var på en så kallad tryout med New York Islanders i höstas, men fick aldrig något kontrakt.

Symbolisk summa

Sedan dess har Anders Eriksson – som spelat 12 NHL-säsonger för Detroit, Chicago, Florida, Toronto, Columbus, – suttit hemma i Toronto och väntat på att något ska hända.

– Islanders har väl visat lite intresse, men jag vet inte hur kul det är att spela för ett lag som förlorar fjorton matcher i rad och de kom ändå aldrig till något beslut, berättar ”Ante”.

– Så i fredags hörde min agent av sig till Stefan Lindqvist i Timrå och han blev eld och lågor. Han hojtade om att dom inte har några pengar men att jag får spela hur mycket jag vill och det kändes som att, tja, varför inte? Det kan bli kul nu när de är så entusiastiska och verkligen vill ha mig.

Till att börja med spelar Eriksson, för en symbolisk summa, fram till jul.

– Sedan får vi se vad som händer, kanske skriver vi kontrakt på någon månad sedan. Även om jag tycker att hockey är det roligaste som finns är det samtidigt mitt jobb, så lite måste jag tänka på pengar.

”Hjälpa till litegrann”

Det är fem år sedan hälsingen senast spelade på svensk rink och han har den här säsongen bara avverkat två träningsmatcher med Islanders, så Timrå-fansen ska kanske inte förvänta sig några under redan i debutmatchen på tisdag.

– Om någon hoppas att jag ska spela 30 minuter på tisdag, göra tre poäng och hamn på plus fyra, så kan jag meddela att det är att hoppas på för mycket, säger han.

– Men det fina med att bo i Toronto är att det alltid finns is att träna på. Så jag har hållit igång och känner mig mycket bättre än när jag åkte till Jönköping under lockoutsäsongen. Vad det lider ska jag nog kunna hjälpa till litegrann.

ARTIKELN HANDLAR OM