De tar över Timrå

Klart i dag: tränartrio ersätter Johnsson – tills vidare

Foto: BILDBYRÅN
Kent Norberg.
HOCKEY

En trio juniortränare tar över krisklubben Timrå IK.

Ingen av dem har coachat ett seniorlag.

– Klart att det blir en tuff förändring för dem, säger sportchefen Kent Norberg.

Timrå står inför den viktigaste perioden i klubbens existens. Just nu är laget på kvalserieplats och sker ingen förändring så kommer anrika Timrå tvingas kvala sig kvar i högsta serien.

I fredags valde förre detta huvudtränaren Per-Erik Johnsson att avgå som ansvarig för laget och under måndagen var det nya vindar på träningen.

Tre nya tränare ersätter, kortsiktigt, Per-Erik Johnsson.

Stora Timrå-hjärtan

Anders Karlsson, Thord Johansson och Henrik Stridh. Samtliga kommer från Timrås egna led och samtliga har stort Timrå-hjärta.

– Jag har kikat på olika lösningar, men den här känns bäst kortsiktigt. Jag vet inte om de leder Timrå i en dag eller i fem matcher, det får framtiden utvisa. Jag jobbar parallellt med att hitta en permanent lösning, säger Kent Norberg, sportchef för Timrå IK.

En intressant notering är att ingen av de nya tränare aldrig har coachat ett seniorlag.

De har haft hand om juniorlag samt hjälpt a-laget att bygga muskler och förbättra lungkapaciteten. En oerhörd tuff utmaning att ta steget till ett elitseriebås.

– Det är inte optimalt och det är stor skillnad mellan juniorhockey och den hockey som spelas i elitserien, säger Norberg och fortsätter.

Tittar på förstärkningar

– Sedan är det ett tryck på elitserietränare som Anders, Thord och Henrik inte är vana med. Men där kommer jag vara med och styra. Jag kommer att fortsätta att ta media-biten mellan matcherna och prata om klubbens framtid.

För de nya tränarna blir det en rivstart på elitseriekarriären.

Redan på torsdag är det in i hetluften för "nya" Timrå. Och det är inte vilken match som helst utan ett derby mot Modo.

– Tanken just nu är att killarna leder laget, säger Kent Norberg, som tittar på att förstärka laget ytterligare med kvalitetsspelare.

FAKTA

TRION SOM TAR ÖVER ELITSERIEJUMBON

Anders Karlsson, tidigare tränare för Timrås juniorlag. Pappa till Timrå-ikonen Anton Lander.

Thord Johansson, spelade i Timrå på 70-talet. Varit fystränare för A-laget och de sista åren haft hand om utveckling för juniorlagen.

Henrik Stridh, haft hand om U18-laget. Har spelat för lokala klubbar i Timrå-regionen.