Sade upp sig i paus – lämnade i FBK:s plan

”Kan vara känsligt att skriva om det”

Foto: BILDBYRÅN
Per-Erik Johnsson.
HOCKEY

Nu berättar Per-Erik Johnsson som uppbrottet från Timrå.

I pausen innan den tredje perioden sade Johnson upp sig och flög sedan hem med motståndarlaget Färjestad efter matchen.

– Det var inte planerat på förhand. Det är min personlighet. Ibland går det lite väl fort, men det kändes helt rätt, säger 53-åringen till nwt.se.

Förlusten mot Färjestad blev för mycket för Per-Erik Johnsson. Efter bara sju segrar på 33 matcher meddelade 53-åringen på den efterföljande presskonferensen att han lämnat sitt uppdrag som tränare för Timrå.

”Det går inte”

Nu avslöjar Johnsson att beslutet togs redan i pausen till den tredje perioden.

– Det var inte planerat på förhand. Det är min personlighet. Ibland går det lite väl fort, men det kändes helt rätt, säger ”Perra” till nwt.se.

– Jag sa: Fan ”Nubben” (Timrås sportchef och assisterande tränare Kent Norberg), det går inte. Han hade förståelse för mitt beslut. Vi har alltid haft en kanonöppen relation.

Efter slutsignal fick sedan spelarna beskedet innan Johnsson avverkade presskonferensen, hämtade sin ytterkläder och lämnade Timrå direkt. Samma kväll flög 53-åringen hem med motståndarlaget Färjestads plan.

”En del av mig ville stanna”

– Jag och ”Clabbe” (kompisen och assisterande tränaren Clas Eriksson) flög hem till Karlstad med Färjestad. Det kan vara känsligt att skriva om det, men du måste få med att vi faktiskt hade planerat långt tidigare att flyga hem med FBK eftersom vi var lediga över nyår.

– En del av mig ville stanna, kämpa och slutföra jobbet. Det känns också som att jag lämnar ”Nubben” i sticket nu. Den andra delen säger att jag hoppas att mitt beslut var det bästa tänkbara för Timrå. Att det blir rätt. Jag lämnar utan några hard feelings och hoppas det ska gå bra för pôjkera där uppe.

ARTIKELN HANDLAR OM