Nu hoppas Karlsson på Friberg: ’Har verkligen växt i JVM’

HOCKEY

Krisen blir allt djupare för Timrå som åkte på sin femte raka förlust mot Modo.

Nu hoppas nye tränaren Anders Karlsson att Max Friberg – som fick lite speltid av Per-Erik Johnsson men gjorde braksuccé i JVM och vann skytteligan – ska komma hem och lyfta laget.

– Han kommer att bli en riktig injektion och jag tänker ge honom samma roll här som han har haft i juniorlandslaget, säger han.

Foto: Foto: Bildbyrån
Timrå hoppas att Fribergs form består.

Max Friberg fick inte mycket istid under Per-Erik Johnssons ledning utan fick oftast spela i fjärdekedjan och gjorde bara ett mål på sina 28 första matcherna men öste in mål för Småkronorna under JVM och vann skytteligan.

Det har inte gått Per-Erik Johnssons efterträdare Anders Karlsson obemärkt förbi.

– Han har varit helt fantastisk hela turneringen, säger han och fortsätter:

– Han har verkligen växt som spelare och lär vara fylld av självförtroende och energi. Vi kan inte ha för stora förväntningar på honom när han kommer hem, han måste få vända på dygnet till att börja med, men jag tror han kommer att bli en riktig injektion.

”Passar inte i fjärde”

Vilken roll i laget kommer han att få när han kommer hem?

– Jag tänker ge honom samma roll här som han har haft i juniorlandslaget. Jag har ingen aning om varför han inte fick spela så mycket tidigare men jag tycker inte han passar in i en fjärdekedja. Han måste få spela i en bättre omgivning för att komma till sin rätt.