Ny roll – efter succén

Max Friberg spelar i förstafemman i kväll:”Bra självförtroende”

HOCKEY

Sundsvall. Fast i fjärdekedjan hela hösten.

Men efter JVM-succén väntar ett tyngre ansvar för Max Friberg i Timrå.

– Han kommer att spela i en förstakedja med (Fredrik) Bremberg och (Andreas) Molinder, säger tränaren Anders Karlsson till Sportbladet.

formtoppad Efter en tung säsong i elitserien lossnade det rejält i JVM för Max Friberg. Nu väntar en större roll i krislaget Timrå.

Skyttekungen och All star-uttagne Max Friberg hann bara hem och vända efter JVM-succén innan det bar av på en Smålandsturné med fast förankrade bottenlaget Timrå. Men innan flyget lyfte söderut hann både Max Friberg och Jeremy Boyce Rotevall med en träning med laget. Av guldfestandet märktes ingenting.

Får större ansvar

– De var glada och pigga, mycket energi, säger tränaren Anders Karlsson som nu planerar och ge Max Friberg ett mycket större ansvar framöver.

– Absolut. Han kommer att spela i en förstakedja med Bremberg och Molinder. Vem vore jag annars om jag inte utnyttjade formen och spelade Max där, säger Anders Karlsson och fortsätter:

– Förhoppningsvis har han ett bra självförtroende nu och vågar skjuta så det inte blir några fler artighetspass.

Och precis som i JVM kommer han också att få förtroende i powerplay. Även här tillsammans med bland annat Fredrik Bremberg.

– Klart vi ska utnyttja han med ”Linkans” handleder, säger Anders Karlsson.

Jeremy Boyce-Rotevall får också delvis nytt sällskap när han går inte tillsammans med inlånande Joel Mustonen och formstarke Per Hallin.

– Jag vill spela med fyra skridskostarka femmor, jag tror det blir bra fart på den kedjan, säger Timråtränaren.

Hagos tillbaka

Med på Smålandsturnén, HV71 i morgon och Växjö på torsdag, är också Stefan Ridderwall och Yared Hagos som saknades senast samt junioren Daniel Öhrn som prickade in sitt första elitseriemål när han fick chansen mot HV71 i lördags.