Krislagets tuffa jakt

Ingen tränare klar: ”Det är mentalt svårt”

Foto: PIC-AGENCY
SAKNAR LEDARE Timrå har ännu inte presenterat någon tränare efter att Per-Erik Johnson lämnat posten. I går föll laget tungt hemma mot Skellefteå med klara 2–6. Här deppar spelarna på väg ut från isen.
HOCKEY

Timrå. Timrås tränarjakt går in på övertid.

Men erfarna tränare villiga att ta över bottenlaget är få. Samtidigt nobbar sportchefen Kent Norberg tanken på att kontakta nyligen sparkade Hans Särki-järvi.

– Det är mentalt svårt att gå från ett tufft läge till ett annat, säger Norberg till Sportbladet.

Ända sedan Per-Erik Johnsson valde att lämna Timrå innan nyåret har sportchefen Kent ”Nubben” Norberg varit tydlig, nödlösningen Anders Karlsson är inget annat än en tillfällig tränare.

Söker erfarenhet

Målet har hela tiden varit att kunna presentera en permanent efterträdare till det här veckoslutet. Kravspecifikationen har varit erfarenhet som ska kunna hjälpa laget i en kommande kvalserie. Men sådana tränare finns det inte många och nu skjuts beslutet på framtiden.

– Jag har att jobba efter, och hoppas att det ska ske något den kommande veckan, säger Kent Norberg.

Harald Lückner är en av de tränare som Kent Norberg varit i kontakt med, men han tog i stället över efter Hans Särkijärvi i Linköping. Att då i stället kontakta Särkijärvi, med erfarenhet från bland annat kvalseriespel med Södertälje, är inte aktuellt.

– Nej vi har inte varit i kontakt med ”Säcken”. Det är mentalt svårt att gå från ett tufft läge till ett annat, säger Kent Norberg.

”Alla är nöjda”

Att beskedet dröjer får konsekvenser även för hur klubben agerar på den övriga transfermarknaden.

– Vi måste få till tränar-biten först, det är viktigast just nu, säger Kent Norberg.

Samtidigt som Norberg jobbar för en ny lösning så hyllas Anders Karlsson förlusterna till trots av spelartruppen.

– Det är en kille man verkligen vill spela för. Alla är nöjda med honom och han kommer bli bättre med mer efarenhet, säger Matt Murley.

Det är mycket snack om att han ska ersättas, vad tycker om du om det?

– Jag hör mycket hela tiden, men jag kan bara fokusera på att spela matcher.

FAKTA

DE KAN TA ÖVER TIMRÅ

Charles Berglund

Kommentar: Har varit tydlig med att han inte vill ta över i klubben han redan tränat. Men han och familjen finns samtidigt rotad i Sundsvall och kanske kan idogt tjatande från ”Nubben” få Challe att tänka om och ta över klubben han

tränat i tre säsonger tidigare.

Leif Strömberg  

Kommentar: Fick lämna Malmö med buller och bång under säsongen. Har tidigare sagt att han som liten var Timrå-supporter och att det är ”ett häftigt ställe”. Har kvalserierutin efter åren i Södertälje.

Niklas Sundblad

Kommentar: En joker. Efter en spelarkarriär som hockeyvagabond gjorde han succé som tränarnödlösning i Köln där han tog laget från sista plats till slutspel. Är kvar där som assisterande tränare till Uwe Krupp. Kan vara mogen för en tuffare uppgift, men räcker rutinen.

ARTIKELN HANDLAR OM