Bekräftat: Han tar över krislaget Timrå

”Jag anser mig ha en gedigen hockeybakgrund”

HOCKEY

Det blir som Sportbladet avslöjade i dagens tidning.

Under eftermiddagen bekräftade Timrå att Tommy Andersson, 62, leder klubben säsongen ut.

– Jag anser mig ha en gedigen hockeybakgrund både som spelare och tränare, vilket är absolut nödvändigt, säger Andersson i ett pressmeddelande.

Tommy Andersson.

Sportbladet skrev i dagens pappersupplaga att Timrå äntligen hittat sitt val i tränarjakten. I dag bekräftades att Tommy Andersson är ny huvudtränare, med Anders Karlsson och Henrik Stridh som assistenter.

– Vi har sökt efter en ledartrio som dels kan komplettera varandra och dels kan bidra med olika kompetenser i syfte att få ut mesta möjliga av vårt spelarmaterial. I vårt utsatta läge är det dessutom oerhört viktigt att tränarna har ett stort engagemang för klubben och elitishockeyn i Sundsvall-Timrå regionen, säger Timrås sportchef Kent Norberg i ett pressmeddelande.

– Vi är mycket nöjda med att kunna presentera dessa tre som Timrås tränare och är övertygade om att vi alla tillsammans med hårt och målmedvetet arbete kommer att kunna vända vår negativa trend.

”Brinner för ishockey”

Tommy Andersson:

– Jag anser mig ha en gedigen hockeybakgrund både som spelare och tränare, vilket är absolut nödvändigt. Dessutom har jag mångårig erfarenhet som ledare även i arbetslivet, och det här jobbet handlar mycket om att kunna handskas med individen.

– Jag brinner för ishockey i allmänhet och Timrå i synnerhet och det är min absoluta målsättning är att Timrå ska vara kvar i Elitserien. Timrå är min moderklubb och jag kommer verkligen göra vad jag kan för att så skall bli fallet.