Debutseger för Andersson med Timrå

”Nu börjar arbetet”

HOCKEY

TIMRÅ. Till slut kom den.

Med en ny tränare vid rodret tog Timrå första hemmasegern sedan den 3 december.

Och nu börjar arbetet.

– Vårt arbete börjar i morgon (läs: i dag), säger Tommy Andersson efter debutsegern.

Andersson ska få Timrå att resa sig.

Han hade inte kunnat få en bättre start. Under onsdagen tog han över som ny huvudtränare för Timrå, under torsdagen bröt han lagets dystra hemmatrend med sex raka förluster.

– Visst är det skönt, jätteskönt, medger han, och fortsätter:

– Du vet själv hur det kan vara att komma till en arbetsplats, det kan ju kännas jävligt roligt, man har fått bra lön och det ena och det andra… Nu snackar jag inte om min lön, jag har inte fått så bra (skratt) – men grejen att gå dit. Sen är matchsituationer något annat.

Andersson har förflutet i klubben, bor i området och har sett nästintill alla matcher live.

Vad har varit det stora problemet i Timrå?

– Försvarsspelet har varit väldigt spretigt, vi måste jobba mer med det. De har naturligtvis jobbat med det tidigare också.

Men hur ska du jobba med det för att få effekt?

– Jag och de övriga måste styra upp det här mer. Ha en struktur och fylla den strukturen med vad vi ska göra i de olika zonerna. Vara tydliga. Så här ska vi göra och det ska vi fanimej göra, hela laget, och sedan hålla den procentsatsen väldigt hög.

Går det att lyfta så mycket att ni slipper kvalserien?

– Nej, det är en jättejätteuppgift det är helt klart. Det är om vi vinner varje match och det är ett berg.

– Egentligen börjar ledningens arbetsdag i morgon. Jag har tankat ur så mycket information som jag har haft möjlighet att ta till mig. Jag menar, du kan inte komma in som ny på redaktionen och börja fråga om allting och säga ”det är så här” – då är man schizofren efter några timmar. Man måste bilda en egen uppfattning, sedan kan man börja jobba.

FAKTA

Så ska Andersson rädda Timrå

Försvarsspelet

Laget har släppt in överlägset mest mål i serien. Nu kommer man jobba intensivt med försvarsspelet över hela banan.

– Jag och de övriga måste styra upp det här mer. Ha en struktur och fylla den strukturen med vad vi ska göra i de olika zonerna.

Powerplay/boxplay

I de så viktiga special teams har Timrå sämst statistik i serien – både i power- och boxplay. I går hade laget tre PP-chanser där man knappt skapade en målchans.

– Vi hade lägen i dag i powerplay där vi inte skapade så mycket. Det lämnar jag därhän just nu, vi har inte börjat med det än.

Hemmaspelet

Inför gårdagens match hade man torskat sex raka hemmamatcher.

– Det blir som en negativ spiral, på hemmaplan blir man stel som en jävla pinne för att det är tryck. Men det är här ju vår borg, här ska vi kunna spela ut, säger Andersson.