Effektivt Timrå bortaslog Skellefteå

HOCKEY

Skellefteå presenterade stjärnvärvningarna Ryan Vesce och Martin Sevc.

Då föll laget med 3–1 – efter att ha släppt in två mål i power play.

– Så här är hockey, ibland händer såna här saker, säger Sevc till C More.

Det var Timrås andra raka seger och nu är det bara en poäng upp till Frölunda och slutspelsstrecket.

– Det är uppåt vi kollar. Slutspel är målet, säger Simon Önerud, som sköt 3–0 för Timrå mitt i den andra perioden.

Precis som Andreas Molinders 1–0-mål kom det när Timrå hade en man på utvisningsbänken.

Offrade sig

Skellefteå pressade på men Mat Robinson offrade sig helhjärtat och lyckades få fram pucken till Önerud.

– Jag var dödstrött och tänkte bara på att få den på mål. Och lyckades träffa den lilla lucka som fanns vid det första krysset, säger målskytten.

Skellefteå anföll hela matchen med full energi – men med huvudet under armen. Hemmalaget tänkte bara på att göra mål, men det var Timrå som gjorde de flesta.

Två av tre i box play.

– Vi hade snackat lite om att får vi lägen så skulle vi försöka ta vara på dem. De har ju trots allt fem forwards inne och första tanken kanske inte är försvar för dem. Så man får några chanser och nu lyckades vi verkligen ta vara på dem, säger Andreas Molinder till Sportbladet.
– Det är en jämn match, (Daniel) Bellissimo är bra i målet, "Bagarn" (Johan Andersson) täcker mycket skott och många är bra i box play. Jag tycker att alla gör en bra match i dag.

Hemmalaget körde gång på gång fast i Timrås försvarsmur och resten tog gästernas målvakt Daniel Bellisimo hand om.

– De blir frustrerade och vill för mycket. Vi var kallare och gjorde hela tiden bra avvägningar när vi ska gå och när vi ska vända hem, säger Önerud, som också rosade sitt lags spel med en man mindre på isen.

Det fick man tillfälle att visa upp ett antal gånger när Skellefteå låg på som hårdast i slutet av den första perioden och början av den andra.

– Vi har spelat jäkligt bra boxplay hela säsongen. Samtidigt får man inte ge Skellefteå så här många chanser – det är bara att titta på vilka spelare de sätter in i powerplay.

Kvällens tredje

Men Skellefteås stjärnor förmådde inte få hål på Timrå förrän Erik Forssell reducerade till 3–1, det målet var för övrigt kvällens tredje med bara fyra utespelare på isen.

Hemmalaget hade två debutanter i tjecken Martin Sevc, tidigare trefaldig svensk mästare med Färjestad, och amerikanen Ryan Vesce. Båda kom nästan direkt till matchen och Vesce plockades bort i ett tidigt skede.

Sevc fick desto mer istid.

– Är väl hyfsat nöjd, även om det ska bli bättre och bättre. Jag kom ju inte på is förrän i morse. Resultatet och slutet av matchen är jag förstås missnöjd med, blev ganska trött på slutet, säger Sevc.

FAKTA

Skellefteå–Timrå 1–3 (0–2, 1–1, 0–0)

Första perioden: 0–1 (11.23) Andreas Molinder spel fyra mot fem, 0–2 (14.10) Robin Sterner (Andreas Molinder, Niklas Nordgren) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–3 (12.49) Simon Önerud (Mathew Robinson) spel fyra mot fem, 1–3 (15.14) Erik Forssell (Martin Sevc) spel fyra mot fem.

Skott: 35–18 (9–7, 12–8, 14–3).

Utv, Skellefteå: 5x2 min. Timrå: 7x2, 1x10.

Domare: Thomas Andersson, Gävle, och Mikael Holm, Skärhamn.

Publik: 5 896.