Timrå släpar med löneutbetalningar

"Det är ju en allvarlig situation"

Foto: Scanpix
Tuffa tider i Timrå
HOCKEY

Timrå dras med ekonomiska problem.

Flera av spelarna står utan lön.

– Jag tycker att det är jättetråkigt främst för den anställda som inte får sina pengar, säger spelarfacket till Radiosporten.

Timrå har problem med att betala ut lön till flera spelare. Klubben släpar efter med den del av lönen som spelare kan välja att få avsatt i pension.

Enligt Radiosporten ligger Timrå någon månad efter med att betala ut pensionsdelarna, men problemet ska ha funnits länge och återkommer var år.

Och spelarfacket Sico är kritiskt till att lönerna uteblivit.

– Spelarna har avtalat om en lön som ska vara betald den 25:e och då ska den betalas då. Det är så vi ser på det. Jag tycker att det är jättetråkigt främst för de anställda som inte får sina pengar. Det är ju en allvarlig situation, säger spelarfackets Erik Zachrisson till Radiosporten. 

Får hjälp av kommunen

Timrås Klubbdirektör Lars Nolander medger att situationen är allvarlig.

– Det är klart att det är det. Men det blir ju en grej som man måste se till att komma i kapp med. Och det kommer vi att göra, men det blir ju tyvärr då några månader då vi kan ha problem och får flytta det framför oss, och så betalar vi in så att vi är nere på noll igen. Och det är klart att det är ju inte så vi vill hålla på, säger Lars Nolander till Radiosporten.

För att komma till bukt med problemet beviljade kommunen i måndags klubben tillgång till pantbreven till arenan, vilket gör att Timrå kan låna sig ur knipan.

Men Timrå är inte ensamma med att ha problem med lönerna. Spelarfacket Sico uppger att man får den här typen av indikationer från olika klubbar årligen.

Som mest ska Timrå IK ha legat efter med tre månaders pensionsinsättningar.

ARTIKELN HANDLAR OM