”Han kommer bli en bra NHL-spelare”

Agenten inte orolig för Fribergs utveckling

Foto: Bildbyrån
Max Friberg.
HOCKEY

GÄVLE. Max Friberg, 21, gjorde dundersuccé i junior-VM.

Men det stora genombrottet i elitserien har inte kommit:

– Men jag är inte orolig för Max, han har väldigt speciella egenskaper som gör att han kommer bli en bra NHL-spelare säger Fribergs amerikanske agent Kurt Overhardt.

Kurt Overhardt, som är agent för NHL-stjärnor som Ryan Kesler och Brendan Morrison, är på besök i Sverige för att på plats träffa några av sina svenska klienter.

I går var han i Gävle för att se Max Friberg.

Timråforwarden fick sitt stora genombrott för ett år sedan när han sköt nio mål i junior-VM då Sverige vann guld. Redan ett halvår tidigare hade han draftats av Anaheim.

Men det stora genombrottet i elitserien har låtit vänta på sig.

Förra säsongen blev det bara tio poäng, den här säsongen har Skövdekillen kommit upp i femton poäng (7+8) på 47 matcher.

”Ansvarsfull spelare”

– Jag är inte orolig för Max, han har väldigt speciella egenskaper som gör att han kommer bli en bra NHL-spelare. Han har god arbetsmoral, bra fysik och ett vasst skott. Dessutom är han en väldigt ansvarsfull spelare på isen, säger Overhardt.

Friberg signerade redan i somras ett treårskontrakt med Anaheim och allt talar för att han lämnar elitserien efter den här säsongen.

– Ja, jag tycker det är hans nästa steg att ta.

Borde han ha spelat i Nordamerika redan den här säsongen?

– Nej, jag tror det skyndas på med allt för många spelare. Det gäller att ha tålamod, det är bara att titta på de svenska spelare som blivit riktigt bra.

Hans Abrahamsson