Tvingas sluta – efter åtta hjärnskakningar

Timrås Alexander Lindgren ger upp pojkdrömmen

HOCKEY

Den åttonde hjärnskakningen blev för mycket för Alexander Lindgren.

Timrå-spelaren tvingas nu avsluta karriären, blott 22 år gammal.

– Jag har mått så otroligt dåligt och till slut blev det nästan bara en lättnad att ta beslutet även om det självklart är dubbla känslor, säger han till Gefle Dagblad.

Hjärnskakningarna fortsätter att skörda sina offer inom ishockeyn. Nu har även den 22-årige forwarden Alexander Lindgren tvingats lägga skridskorna på hyllan. Detta efter att han drabbats av karriärens åttonde hjärnskakning.

– Jag har mått så otroligt dåligt och till slut blev det nästan bara en lättnad att ta beslutet även om det självklart är dubbla känslor. Jag har verkligen älskat sporten sedan jag var liten och brunnit för det här, säger han till Gefle Dagblad.

"Huvudet är inte som det ska"

– Jag beslutade i dag att jag inte kommer spela mer hockey. Det har varit för många hjärnskakningar på kort tid och jag har inte mått bra. Huvudet är inte som det ska. Jag gjorde en magnetröntgen och de såg att jag hade en liten blödning i hjärnan. Det visar att det inte är så bra, så det var väl dags.

Alexander Lindgren lämnade inför säsongen SHL-klubben Brynäs för spel med Timrå i hockeyallsvenskan. Beslutet att lägga av togs i samråd med läkare, efter att förra veckans magnetröntgen visat hur kritisk skadan var.

– Vi har kommit fram till det. Jag har fått mycket tips att det kanske var dags att lägga av eftersom jag fått så många hjärnskakningar på kort tid. Hur mycket det än tar emot vill man inte vara dum, och tyvärr var jag tvungen att lämna det här beskedet. Det är jobbigt.

"Jag kan inte sitta, gå eller äta"

Och än i dag hämmas Alexander Lindgren av karriärens alla hjärnskakningar. Huvudvärken vägrar släppa och han har över huvud taget svårt att leva sin vardag normalt.

– Det är samma visa, jag har fortfarande huvudvärk. Det kommer migränattacker och jag kan inte kolla på tv länge, jag kan inte gå länge och jag kan inte sitta och äta länge för då får jag ont i huvudet. Då är det inte bra.

Forwarden har redan meddelat Timrå IK om sitt beslut och kommer nu vila upp sig dels hos familjen i Gävle, men även hemma i Sundsvall. Han tycker ändå att det är skönt att ha tagit det svåra beslutet att sluta.

– Det har varit väldigt jobbigt. På något sätt är det skönt nu. Jag har varit väldigt skadedrabbad hela min karriär, så det ska bli skönt att få slappna av och inte känna pressen att komma tillbaka och bli skadad igen. På något sätt är det lite skönt med tanke på hur många skador jag har haft.