Gav klubben biljetter – för kr 100 000

Zetterberg: Jag gör allt jag kan för att hjälpa till

HOCKEY

Detroit-stjärnans gåva till moderklubben, Njurunda SK:

90 biljetter för 100 000 kronor till NHL-premiären i Stockholm.

– Jag försöker att göra allt jag kan för hjälpa dem, säger Henrik Zetterberg, 28.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Generös Henrik Zetterberg tränade i går med sitt Red Wings i Globen, och han har ett stort stöd att vänta i NHL-premiären.

I kväll spelar Detroit första matchen någonsin i Sverige när man möter Färjestad i Karlstad. Det är Michigan-lagets sista träningsmatch inför Detroits NHL-premiär på fredag och lördag.

Anfallsstjärnan Henrik Zetterberg känner lite extra press att kunna spela eftersom matcherna är på hemmaplan i Sverige. Det är Zetterbergs första framträdande i Sverige sedan NHL-lockouten 2004-2005.

Ont i ljumsken

Han har haft problem med en ljumske, men ska kunna vara med i helgen. Det är lite osäkert med hans deltagande i kväll i Karlstad.

Är han inte med i Globen på fredag och lördag blir det många missnöjda på läktaren, speciellt de som bjudits in speciellt av Zetterberg.

– Jag har köpt 80 biljetter till fredagen och 90 biljetter till lördagen. Det kommer släkt och vänner både från norr och söder, säger Henrik Zetterberg.

Spelarna i Detroit har faktiskt inte fått biljetter till matcherna. De har fått köpa dem för 1 200 kronor per styck.

De flesta av svenskarna i Red Wings har ett stort

antal vänner och bekanta på läktaren. Men Zetterberg har gått ett steg längre och även skänkt biljetter till sin moderklubb, Njurunda SK.

”Har inte tid och råd”

– Jag vet inte hur många de är som kommer till slut, men de har fått ett 90-tal biljetter av mig som de senare sålt i paket där uppe och gjort en grej av det. Känns skönt att kunna ge igen lite till Njurunda, säger Henrik Zetterberg.

Han pratar gärna och länge om det så viktiga arbete som Njurunda lägger ned för att verksamheten ska gå runt.

– Fler och fler små klubbar kommer att försvinna. Sådan är utvecklingen nuförtiden och det beror på att människor inte har tid eller råd att jobba ideellt för att hålla igång de små klubbarna, säger Zetterberg.

ARTIKELN HANDLAR OM