Här är Sveriges galnaste serie

Karlskrona i division 1 säljer fler säsongskort än Södertälje

1 av 2
HOCKEY

KARLSKRONA. 3500 – på en division 1-match i ishockey.

Söderettan, med poplaget Karlskrona, är den galnaste serien i Sverige.

– Helt otroligt att det kan vara så här i ettan, säger Karlskronas Simon Skoog.

Söderettan är en unik serie med många klassiska hockeylag. Som Tingsryd, Nybro och Olofström. Nu har serien fått sällskap av nya poplaget i Sverige; Karlskrona HK. Laget, som gjort en Åshöjden-resa genom divisionsspiralen och som säljer fler säsongskort än Södertälje i elitserien. Karlskrona sålde till den här säsongen 2 200 säsongskort jämfört med 1 500 för Södertälje.

Snitt över 3000

I går, i derbyt mot serieettan Tingsryd, var det återigen fullsatt i Telenor Arena, 3 450 åskådare.

Inramningen var som på en elitseriematch med två stora klackar och med en ljud- och ljusshow av hög klass.

Det är för övrigt alltid fullt på Karlskronas matcher. Snittet är på över 3 000 personer och när laget hade första isträningen i somras kom 700 personer.

Just upplevelsen har Karlskrona jobbat mycket med och klubben ligger långt framme i marknadsföring och produktutveckling av ishockey.

”Fansen vill ha mer”

Facebook, mobiltelefoni och interaktivitet är nyckelord och verktyg. Varje dag ska fansen få veta något om favoritlaget.

– Vi sänder våra matcher på nätet. En del bortamatcher kan vi ha flera hundra köpare av. Jättekul, säger marknadschef Mikael Johansson.

Han menar på att lagen i söderettan drar med sig varandra i en hockeyhysteri.

– Fansen vill ha mer och mer information om serien. I onsdags hade vi 40 000 klick på vår hemsida. Det gynnar hela serien och klick-statistiken är fantastisk, säger marknadschefen.

Karlskrona förlorar derbyt mot Tingsryd, 0–2. Men hemmafansen är nöjda ändå.

– Vi är ju med, säger en äldre kvinna.

– Ja, vilken rolig match det var, säger en man.

Just fansen reaktioner i arenan är för undertecknad en ny uppenbarelse. Alla är nöjda. Alla är glada bara över att Karlskrona spelar i ettan.

– Vi siktar på att gå upp till allsvenskan. Innan 2014 ska vi vara där, säger ordförande Mats Johansson.

FAKTA

TRE DAGAR I HOCKEYSVERIGE

Fredag, allsvenskan Malmö–Leksand 4–2

ROS: Fullsatt och hög fredagsstämning. Allsvenskan är en jämn serie där många matcher kan sluta hur som helst.

RIS: Tyvärr börjar många allsvenska lag att backa hem för mycket. Det kan bli stelt och tillknäppt spel. Våga vinn, ska vara nyckelord.

Lördag, elitserien Linköping–Luleå 6–2

ROS: Löjligt bra fart i Cloetta Center. Två lag som inte backade hem och många artister som lekte ishockey. Elitserien kan vara trist, men inte när Linköping och Luleå spelar. Då är det full fart framåt och fräckt passningsspel.

RIS: Var är tacklingarna? Var är tacklingarna? Var är tacklingarna?

Söndag, division 1: Karlskrona–Tingsryd 0–2

ROS: Att gå från elitserien till division 1 på ett dygn är inte lätt. Men i en fullsatt arena i Karlskrona går det bra. Sedan är matchen spännande och Tingsrydsklackens ramsor och flörtande med Karlskronas målvakt var underhållande.

RIS: Oj oj oj, vad många misstag på isen. Felpass-fest och det såg ibland ut som att spelarna inte orkade/kunde byta åk-riktning. Tänk er tio stycken Pär Styf på isen samtidigt.