AIK-tränaren föll i båset – bröt armen

”Det var jäkligt otäckt”

HOCKEY

AIK:s juniortränare Bobo Simensen skadade sig allvarligt under dagens match mot Luleå.

Simensen föll mellan bänkarna i avbytarbåset och bröt armen.

Nu väntar operation.

– Det var jäkligt otäckt. Trots att de sprutade i honom morfin hade han oerhörda smärtor, säger Luleås tränare Thomas ”Bulan” Berglund.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Bobo Simensen.

Det var 15 minuter in i andra perioden mellan Luleå och AIK i J20 SuperElit Norra som oturen var framme för AIK-tränaren Bobo Simensen, som tidigare basat över både Malmös och Rögles A-lag.

– Bänkarna i båset hade glidit isär och så klev han ner i en springa och stöp. Det blev ett sånt himla liv att jag först trodde att han hade fått en hjärtattack, men det var ju bara, om man nu får säga så, armen som var bruten, säger Luleås tränare, förre elitseriespelaren Thomas ”Bulan” Berglund, till Sportbladet.

Fraktur på vänster överarm

– Det borde vara risktillägg i vår bransch, för det är lätt hänt att ramla om man är engagerad i matchen. Han såg inte ut att må bra, det var jäkligt otäckt alltihop. Man fick knappt röra i honom. Trots att de sprutade i honom morfin hade han oerhörda smärtor. Jag hoppas verkligen att han kryar på sig.

Bobo Simensen fördes akut till lasarettet i Luleå för operation.

– Han har fått frakturer på vänster överarm. Det är ett så fult brott att det inte går att gipsa, utan han måste opereras, säger Bobo Simensens sambo Åsa Sjöström.

– Men det kunde vara värre. Det hade definitivt varit besvärligare om han brutit högerarmen. Förhoppningsvis är han snart på benen igen.

Luleå vann mötet i Coop Arena med 4–1.

ARTIKELN HANDLAR OM