"Inte så många lag som tillsätter tränare just nu”

Leif Strömberg lämnade Leksand – har ännu inte hittat nytt jobb

Foto: Jimmy Wixtröm
Leif Strömberg.
HOCKEY

Sedan Leif Strömberg lämnade Leksand har han fått en del erbjudanden – men inget har ännu känts rätt.

Nu är det i mitten av juli och utbudet på tränarjobb inom hockeyn börjar bli knappa.

– Det är inte många lag som tillsätter tränare just nu. Men jag räds inga uppgifter, säger Strömberg till Sportbladet.

Tanken var att Leif Strömberg, 48, skulle föra upp Leksand i elitserien när han tog över klubben inför den nyligen avslutade säsongen.

Det började bra när han med ett väldigt ungt och nytt lag lyckades vinna den allsvenska grundserien.

Men som så många år tidigare tog det stopp i kvalserien och AIK och Södertälje tog istället platserna till elitserien.

Har ett bra CV

Strömberg hade skrivit ett 1+1-kontrakt med dalaklubben, men valde att utnyttja sin option och lämna Leksand efter misslyckandet.

– Det var en bragd att vi ledde serien när vi spelade med i stort sett ett juniorlag. Men det var stolpe ut i kvalserien, annars hade vi varit i elitserien nu. AIK hade stolpe in, som vi hade i Södertälje när jag tränade dem, analyserar Strömberg några månader efter säsongens slut.

Strömberg fick sparken från Södertälje i december 2008 men blev drygt två månader senare återanställd och förde Södertälje upp till elitserien.

– Jag gick med högt huvud från Södertälje och CV:et blev inte sämre efter Leksand, säger Strömberg som är väl medveten om sina kvalitéer som elittränare.

– Jag är elittränare och har varit det i 15 år. Jag är aldrig dum. Jag är krävande, framförallt mot mig själv, men också krävande mot de jag jobbar med. Och jag gör resultat, förklarar han.

Beredd på det mesta

Ändå har han inte hittat någon ny arbetsgivare inför den kommande säsongen.

– Jag har fått erbjudanden, men de har tillsatts. Spelar man fram till mitten av april är många jobb redan tillsatta, den som kan sin läxa vet att inte så många lag tillsätter tränare nu efter mitten av juli. Men till slut kommer det att komma ett jobb, säger Strömberg övertygat.

Vilka erbjudanden ”Strumpan” har fått eller vilka erbjudanden han skulle vilja få vill han inte kommentera. Men han är öppen för förslag.

– Jag har så pass mycket erfarenhet att jag inte räds tuffa uppgifter, avslutar han.