Björklöven får inte servera alkohol

Kan förlora miljonbelopp

HOCKEY

Björklövens ekonomiska problem har inte bara orsakat att de tappat sin plats i allsvenskan.

Inför den årliga kräftskivan får de inget serveringstillstånd – och det mesta tyder på att de inte heller kommer att få servera alkohol under matcherna när säsongen drar igång.

Björklöven har inte några stora kapital. Den årliga kräftskivan som klubben i vanliga fall arrangerar brukar inbringa en halv miljon kronor till klubben, men på grund av de ekonomiska problemen får inte klubben något serveringstillstånd.

– Det är konstigt att en stad som ska vara kulturhuvudstad inte kan tillåta folk att anordna evenemang. Kommunen får ju tillstånd och de har ju också betalningsanmärkningar, säger Johan Björk, styrelsemedlem i Björklöven till Västerbottens-Kuriren.

Ingen dricka i logerna

De håller fortfarande på att kolla på en lösning med arrangören Björk och Broström, men än så länge ser det kritiskt ut.

Detta beslut tyder på att klubben dessutom kan komma att mista sitt serveringstillstånd i logerna under seriematcherna senare i år.

– Jag vill inte kommentera några konsekvenser eller siffror. När det gäller logerna så finns det personer som vill driva dem men det är inget som är klart än, säger Johan Björk till VK.

ARTIKELN HANDLAR OM