Hockeytalang död – hittad av lagkamrat

”Laget är i chocktillstånd”

HOCKEY

Det är stor sorg i division 1-laget Västervik.

Den blott 19-årige Tobias Bork har avlidit.

Han hittades i går kväll hemma i sin lägenhet av en lagkamrat.

– Laget är i chocktillstånd, säger Tomas Lind i klubbens sportsektion.

I går kväll tränade Västerviks IK, jumbo i division 1 F, som vanligt. På träningen saknades dock en spelare: Tobias Bork, 19.

Möttes av chockerande syn

Därför åkte en lagkamrat efter träningen hem till Bork. Där möttes han av en chockerande syn, då han hittade en livlös lagkamrat.

– Några omständigheter har vi inte fått reda på, vi har bara fått bekräftat att han gick bort i går. Det ska till rättsmedicinska undersökningar, så vi får svaret om en vecka eller två. Det enda som är bekräftat är att han dog i går, säger Tomas Lind.

Samlades i går

I går kväll samlades hela laget för att prata igenom det hemska som har skett.

– Vi samlade ihop alla sent vid halv elva i går, de får inte sitta ensamma vid ett sånt här tillfälle. Det är unga killar som inte är från orten som flyttat hit för att spela. Så vi föste ihop dem i lägenheten. En del har redan åkt hem för att de inte klarar av att vara kvar. Vi får försöka ta oss igenom det här så gott vi kan, säger Lind.

Västervik skulle ha spelat tre matcher den här veckan, varav den första i kväll, men alla veckans matcher är uppskjutna på obestämd framtid.

– Hockey ligger väldigt långt borta i tankarna just nu, säger Tomas Lind.

Även i hans före detta klubb Linden var det dystert i dag.

– Det rådet stor förstämning och sorg i Linden i dag. Tobias och hans familj har ju varit engagerade i klubben i många år, säger Lindenledaren Kove Hellgren till tidningen Folket.

ARTIKELN HANDLAR OM